ΠΑΤΡΑ: Η δικηγόρος Μάγκυ Δεμαρτίνου στο “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές, γιατί η πόλη χρειάζεται πολίτες και όχι πολιτικούς. Το “σπιράλ” είναι ευέλικτο, δεν έχει γωνίες αλλά μόνο κύκλους δεμένους μεταξύ τους όπως η ομάδα που φτιάχνει ιστορία» τονίζει η δικηγόρος Μάγκυ Δεμαρτίνου, η οποία θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.
«Η ομάδα του αποτελείται από νέους ανθρώπους στα χρόνια και στην ψυχή και επικεφαλής του είναι ο Πέτρος Ψωμάς, ένα καθαρό πρόσωπο, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς. Ένας άνθρωπος δημοκρατικός, δημιουργικός, αποτελεσματικός, ήπιος, συναινετικός, ευγενικός ακόμα και σε στιγμές έντασης. Που έχει την ικανότητα να σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου για να προσφέρεις στο σύνολο, μπορεί να ενώνει διαφορετικά άτομα όλων των ηλικιών, σε έναν κοινό σκοπό, να τους εμπνέει, να αισθάνονται σαν οικογένεια δημιουργώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα» εξηγεί.
Αναφερόμενη στο λόγο που συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές και το τι οραματίζεται για την Πάτρα αναφέρει: «Θα ήθελα μια πόλη φιλική προς τους πολίτες με ειδικές ανάγκες, με δημιουργία δομών απασχόλησης και πρωτίστως εργασίας. Θα ήθελα μια πόλη καθαρή και βιώσιμη για τους κατοίκους της και ελκυστική για τους επισκέπτες. Θα ήθελα πρωτοποριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα ήθελα να μην επιθυμεί κανείς να φύγει από την Πάτρα».
Η Μαγδαληνή (Μάγκυ) Δεμαρτίνου του Αντωνίου είναι μαχητική, δραστήρια, οργανωτική και πάντα ανήσυχη με συνεχείς επιμορφώσεις. Είναι Δικηγόρος, απόφοιτος του Ε.Κ.Π.Α. Έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης με Groupama Ασφαλιστική, ΙΚΑ, Eurobank και Τ.Π.Δ. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υ.Δ.Δ.Α.Δ. και πιστοποιημένη στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση. Είναι, επίσης, συντονίστρια του εξωδικαστικού μηχανισμού του Ν. 4469/2017 και μέλος της διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Καθολικού Ναού Πατρών «Αγ. Ανδρέας». Υποστηρίζει τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών που βασίζονται στις διαπραγματεύσεις και στην κοινά αποδεκτή λύση. Πιστεύει στη συλλογικότητα και στο έργο που παράγουν οι ομάδες. Έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια στους Special Olympics, στο TEDxPatras και σε πλήθος κατασκηνώσεων. Λατρεύει την Street Art και τα Graffiti που ομορφαίνουν τους τοίχους της πόλης γι’ αυτό και συμμετείχε στο Street Art Festival 2018 προσφέροντας τον τοίχο του σπιτιού της. Η διαφορετικότητα είναι κομμάτι της ζωής της. Προσπαθεί, παρά τις αντιξοότητες, την ελλιπή υποδομή και την απόρριψη, να μεγαλώσει μόνη της την κόρη της, παιδί με ειδικές ανάγκες, ως ισότιμο μέλος της πόλης που γεννήθηκε. Δεν αλλάζει με τίποτα τις βόλτες στη θάλασσα, είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι τα δύσκολα κάνουν τη ζωή συναρπαστική, και ό,τι όσο μαθαίνει… ζει!