Παπακώστα: Αποδοκιμάζω την επίθεση στον Μητσοτάκη, αλλά εκείνος εκκόλαψε το αβγό του φιδιού

advertisement

«Στην Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε επίθεση από ακραίους και το αποδοκιμάζω ως απεχθές έργο αυτό που συνέβη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα.

Στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Ν.Ε.Ο τονίζει τα ακόλουθα: «Μελέτησε το παρελθόν αν θέλεις να ορίσεις το μέλλον, λέει ο Κομφούκιος. Στην Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε επίθεση από ακραίους και το αποδοκιμάζω ως απεχθές έργο αυτό που συνέβη. Όμως το αυγό του φιδιού το εκκόλαψε, ξεπλένοντας τους ακραίους και τις πρακτικές τους, οι οποίες ευθέως χτυπούν την Δημοκρατία και τις αξίες της, επειδή πίστεψε ότι το φίδι του φανατισμού και του λαϊκισμού θα εξοντώσει τους αντιπάλους του. Αντί αυτού, δάγκωσε τον ίδιο. Ελπίζω να το αντιληφθεί, εν όψει των εκλογών, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη ότι θα το πράξει…».

Παράλληλα η κυρία Παπακώστα προέβη σε νέα πολιτική παρέμβαση εν όψει ευρωεκλογών. Αυτή τη φορά δεν κατονομάζει με ποιους πρόκειται να συνεργαστεί, αλλά μιλά γενικά για όσους «πιστεύουν στο φως και πολεμούν το σκοτάδι».

Καταλήγοντας, επανέλαβε το σύνθημά της, πως στο Ευρωκοινοβούλιο «χρειάζεται ομάδα αποφασισμένη να πει “Ναι στην Ευρώπη αλλά όχι και έτσι βρε αδέρφια”»!

Ολόκληρη η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα:
«Σκέφτομαι ότι βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές με την πολιτική ελίτ της χώρας να πολιτεύεται με αιχμή του δόρατος την κακή κριτική στον αντίπαλο και τον διχασμό ως Θεό της, αγνοώντας μία θεμελιώδη αρχή, δίχως πυξίδα, σχέδιο πλεύσης και έμπειρο καπετάνιο αφοσιωμένο στον προορισμό, με σχέδιο και ασφάλεια δεν πλέεις σε νερά καινούργια.

Έτσι θα είναι τα νερά της Ευρώπης πια, με άλλα ζητούμενα, άλλες ανάγκες και άλλη στρατηγική. Η αρχιτεκτονική της Ευρώπης θα αλλάξει και το θέμα είναι αν θα την αποφασίσουμε οι πολιτικοί με στρατηγική και νέο κοινωνικό οδικό χάρτη ή θα μας επιβληθεί, ίσως βίαια και τραυματικά, ωθούμενη από τον φανατισμό και τον λαϊκισμό.

Η προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με κινητοποιεί να συνεργαστώ με όλους όσοι πιστεύουν στο φως και πολεμούν το σκοτάδι.

Ο λαός πρέπει να μάθει ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων που αφορούν στη ζωή του θα λαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκεί χρειάζεται ομάδα αποφασισμένη να πει “Ναι στην Ευρώπη αλλά όχι και έτσι βρε αδέρφια”».