Κίνημα Αλλαγής: Μετά το συνέδριο οι κάλπες

Εν αναμονή σήμερα των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για την Κεντρική Επιτροπή στο Κίνημα Αλλαγής έχουν ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Με βάση την απόφαση του 2ου συνεδρίου που έγινε το Σαββατοκύριακο για αυτόνομη πορεία. Ενωμένοι θα νικήσετε, προέβλεψε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

Στις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών κυριάρχησε το θέμα των συνεργασιών. Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε τη θέση της.

Λέμε ένα βροντερό «ναι» στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό «όχι» στην επιστροφή της ΝΔ, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και επισήμανε ότι «μόνο η βάση μπορεί να αλλάξει αυτή την απόφαση, μόνο ένα νέο συνέδριο μπορεί να αλλάξει την απόφαση της αυτόνομης πορείας».

Το Κίνημα Αλλαγής δε θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις αδιέξοδες πολιτικές, προσέθεσε, ζητώντας την τρίτη εντολή για να καταθέσει πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

4761593

Το ποσοστό του κόμματος θα πρέπει να είναι αυτό που θα καθορίσει την μετεκλογική του στάση, υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εάν ό Ελληνικός λαός στείλει μήνυμα νίκης οφείλουμε να είμαστε δύναμη σταθερότητας διότι ο λαός θα μας δώσει τη δύναμη να επιβάλουμε τις προοδευτικές μας αρχές. Εάν ο λαός δεν μας τιμήσει ο δρόμος είναι ένας, η ρεαλιστική προοδευτική αντιπολίτευση και κανένας άλλος» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

androylakis

«Η πολιτική αυτονομία της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης κατακτάται και επιβεβαιώνεται, όχι μέσα από τη συμψηφιστική της ουδετερότητα αλλά μέσα από τις πρωτοβουλίες της» επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσέθεσε:

«Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είμαστε η παράταξη που εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και την εφαρμογή της μόνης ολοκληρωμένης, υπεύθυνης και πραγματικά προοδευτικής εθνικής στρατηγικής.

Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική νίκη, όχι της ΝΔ που διεκδικεί με ανιστόρητη αλαζονεία την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, αλλά της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

4760533

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή του και ακολούθησε συναυλία από τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και τους Ηλία Ανδριόπουλο και Μανώλη Μητσιά.

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων έδωσε το παρών ολόκληρη σχεδόν η οικογένεια Παπανδρέου. Πρώτος ήταν ο Αντρίκος, δίπλα του η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου Μαργαρίτα, μετά ο πρώην πρωθυπουργός και ο γιος του Ανδρέας και στο τέλος ο Νίκος Παπανδρέου, που είναι και υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

4761825

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας, συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, για να διαμορφώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, αποσιώπησε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τα υπέρογκα ελλείμματα και κατασυκοφάντησε όσους αντιμετώπισαν κριτικά την πολιτική του» υπογράμμισε στην ομιλία του την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

4761675