(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το 40ήμερο μνημόσυνο του Εύζωνα Σπύρου Θωμά – Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου

Πανελλήνια θλίψη είχε προξενήσει το συμβάν του ξαφνικού θανάτου του 25χρονου παλικαριού από την Πάτρα, του περήφανου Εύζωνα Σπύρου Θωμά που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά. Ο Σπύρος Θωμάς που ήταν αθλητής του μπάσκετ, ένα σπουδαίο ταλέντο από την αθλητική ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως στον Προμηθέα και σε άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ευρισκόμενος στη Μονάδα του, στην Προεδρική Φρουρά.

Κλήθηκε αμέσως ο γιατρός, του έκανε μαλάξεις και το παλικάρι διακομίστηκε στη συνέχεια στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Φεβρουαρίου 2019. Η κηδεία του είχε τελεστεί σε βαρύ κλίμα όπου πραγματικά ράγισαν οι καρδιές όσων ήσαν παρόντες και ήσαν πολλοί, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στον ιερό ναό του Αγ. Ελευθερίου Πατρών ενώ ο Σπύρος Θωμάς ετάφη στη συνέχεια στο νεκροταφείο Συχαινών.

Ο πόνος είναι μεγάλος και η οδύνη για την απώλεια του παραμένει έντονη.

Αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το χαμό του και η οικογένεια του εκλιπόντος τέλεσε μνημόσυνο το πρωί στο τέλος της Θείας λειτουργίας στο ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών. Απαρηγόρητοι ήταν  οι γονείς του Χρήστος Θωμάς και Νίκη Γιάχου, ο αδελφός του Χρήστος και η γιαγιά του Νικολίτσα Γιάχου.