Ανδρουλάκης: Όχι σε έκτακτο συνέδριο για να αποφασιστεί αν θα συμμετάσχει το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση

«Είναι παράλογο να γίνει έκτακτο συνέδριο μετεκλογικά για να αποφασίσουμε τη στάση μας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής -και εκ νέου υποψήφιος- Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον News 24/7.

Απορρίπτοντας την πρόταση της Φ. Γεννηματά υποστήριξε τα εξής: «Πρέπει η στάση μας να εξαρτάται από το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να προαποφασίσουμε, αλλά να εξαρτάται η μετεκλογική μας συμπεριφορά από το εκλογικό ποσοστό μας. Ενα μεγάλο ποσοστό είναι οπωσδήποτε διψήφιο. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος δεν συζητάμε συγκυβέρνηση, αν έχουμε μικρό ποσοστό για να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Δεν μπορεί να γίνει έκτακτο συνέδριο μέσα σε τρεις μέρες μετεκλογικά, ούτε κομματικό δημοψήφισμα. Αυτό είναι παράλογο. Στο συνέδριο αποφασίσαμε ότι θα γίνει μια δημοκρατική διαδικασία, μπορεί να συγκληθούν τα κομματικά όργανα».

«Στο εθνικό επίπεδο δεν ισχύει η προσπάθεια για προοδευτικό μέτωπο. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεντροαριστερά», πρόσθεσε, σε εντελώς αντίθετη γραμμή από πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει «σίγουρα δύο ευρωβουλευτές, μπορεί και τρεις». «Η εκτίμησή μου ήταν ότι θα γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο. Φαίνεται, όμως, ότι η στρατηγική επιλογή του Αλ. Τσίπρα είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο».

Κατά τον κ. Ανδρουλάκη, «το ΚΙΝΑΛ είναι μία συμμαχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται το 95% αυτής της προσπάθειας. Κρατάμε τα θετικά και εύχομαι να μάθουμε από τα λάθη μας».