Αχαϊα:Ο 42ος Ποδηλατικός Αγώνας Θυσίας Πάτρα – Αγία Λαύρα – Ρεκόρ Συμμετοχών

Νικητής στα 103 χλμ. του κλασικού αγώνα αντοχής του 42ου Ποδηλατικού Αγώνας Θυσίας Πάτρα-Αγία Λαύρα ήταν ο Ηλίας Περικλής του Κρόνου Νικαίας (2h, 53m, 54”), δεύτερο τον Γιανούτσο Μιλτιάδη (2h, 56m, 23”) και τρίτο τον Σταυρακάκη Γιώργο (ΤΑΛΩ ΧΑΝΙΩΝ) (2h, 56m, 29”). Στον αγώνα συμμετείχε και τερμάτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Ο 55χρονος αμερικανός διπλωμάτης συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ’ και τερμάτισε με χρόνο (3h, 07m, 21”) πολύ καλύτερα από πέρυσι. Η συμμετοχή τελικά ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αφού συμμετείχαν συνολικά 356 αθλητές.
Οι απονομές έγιναν με καθυστέρηση λόγω της κοσμοσυρροής στην πόλη στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, παρουσία του βουλευτή Ανδρέα Ριζούλη, του πρέσβη των ΗΠΑ, του δημάρχου Καλαβρύτων, του πρώην υπουργού Ανδρέα Ζαΐμη, του περιφερειακού σύμβουλου Θεόδωρο Νασιώτη κ.ά.
Από την ΕΛΑΣ στο χώρο βρέθηκε ο περιφ. διευθυντής κ. Κοτρωνιάς, από την ΑΕΑΕ, ο γραμματέας Ουσταμπασίδης Ρήγας και ο ταμίας Ζακεστίδης Κων/νος, η εκπρόσωπος της «ΦΛΟΓΑΣ» Τασία Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΠΟΠ Σπύρος Πολίτης και μέλη του ΔΣ.
Εντυπωσίασαν τα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων με τις παραδοσιακές φορεσιές και αντιπροσωπία του θεατρικού ομίλου «Πάνος Μίχος».
Την προηγούμενη ημέρα 24-3-2019 στην Κ. Αχαΐα διεξήχθη το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τον ΓΣ Δύμης.
Τα ΔΣ του ΠΟΠ ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων καθώς επίσης και τους χορηγούς του ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, IDEAL Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ, ΑΦΟΙ Δ&Ι ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ και την 3Ε για την προσφορά των ισοτονικών και νερών. Ευχαριστίες μας στην Ελληνική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία, το ΕΚΑΒ και τον ΕΕΣ για την κάλυψη με ασθενοφόρα.
Στις απονομές ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πόλης, ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς ευχαρίστησε τον αμερικανό πρέσβη και βέβαια τις ΗΠΑ που διαχρονικά τιμούν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Αγώνα για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση των Ελλήνων και τη στήριξη του βέβαια στον Μαρτυρικό Δήμο με τη συμμετοχή του και φέτος στις εκδηλώσεις για τα 198 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο πρέσβης ευχαρίστησε δημόσια για την υποδοχή στην Πάτρα και στα Καλάβρυτα.