ΑΧΑΪΑ: Εκδήλωση ΙΝΑΔΕ για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ανέργων με μικροδάνεια – Σε Πάτρα και Καλάβρυτα 9-10 Απριλίου

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε) σε συνεργασία με την Action Finance Initiative (AFI) διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τις Μικροπιστώσεις στην Ελλάδα για επιχειρήσεις και ανέργους στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας και την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας, η Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της AFI Μαρίσα Αντωνοπούλουκαθώς και ο Σύμβουλος Επενδύσεων Αριστείδης Βάβαλης. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΙΝΑΔΕ Φωκίων Ζαΐμης, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας και ο Αντιπρόεδρος του ΙΝΑΔΕ Γιάννης Ταλούμης.

Υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, η ΑFI μειώνει την ανεργία, προωθεί την αυτοαπασχόληση, και βοηθάει τους επιχειρηματίες να πετύχουν οικονομική ανεξαρτησία. Παρέχοντας πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία AFI προάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα ώστε να δημιουργήσει ένα κοινωνικοοικονομικά αναπτυσσόμενο δίκτυο προσφοράς και παροχής υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, η AFI παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη πριν και μετά την παροχή του δανείου προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μικροεπιχειρηματία.

Παράλληλα, το ΙΝ.Α.Δ.Ε φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την κοινωνία στο σύνολό της, κινητοποιείται ώστε να αναζητηθούν σύγχρονες λύσεις στα τρέχοντα ζητήματα και να καλλιεργηθούν νέα μοντέλα ανάπτυξης. Απώτερο στόχο του αποτελεί η βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών η οποία θα επιτευχθεί μέσω της άνθισης μιας υγιούς και βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού επιπέδου.