ΠΑΤΡΑ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω – Έξω Αγυιάς & Τερψιθέας συμπαρίσταται στη Δημοτική Αρχή – Για τη δίκη μετά τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Έσω – Έξω Αγυιάς & Τερψιθέας δηλώνει την συμπαράστασή του στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και στον αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά ενόψει της δίκης, στην οποία κατηγορούνται για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου. Με την κατηγορία για «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου», δήμαρχος και αντιδήμαρχος θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 9 η ώρα.

 

Ένας χώρος, από τον οποίο για χρόνια ο κάθε πατρινός στερούνταν τη φυσική του ομορφιά και θέα, καθώς αποτελούσε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αφιλόξενο, επικίνδυνο, τώρα μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο πάρκο. Με τις δυνάμεις των εργαζομένων και με σύγχρονη τεχνολογία από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, το Νότιο Πάρκο έγινε ιδιοκτησία του καθενός, που, πλέον, βρίσκει ένα μέρος να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.

 

Η Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι σημεία ζωτικής σημασίας για την πόλη και τους κατοίκους της δεν προορίζονται προς την απαξίωση ή την οικονομική εκμετάλλευση. Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου και τους συνοίκους της Αγυιάς, τη Δευτέρα 1/4, στις 9 η ώρα έξω από τα δικαστήρια, να υπερασπιστούν το δικαίωμα να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην Παραλιακή ζώνη και σε διαμορφωμένους χώρους αναψυχής.