(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ στην Υγεία – Ο Τομεάρχης Βασ. Οικονόμου με Ι. Φωτήλα σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ

«Καλύτερη δημόσια Υγεία για όλους τους Ελληνες είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης υγείας του κόμματος Βασίλης Οικονόμου παρουσιάζοντας χθες το πρόγραμμα στην Πάτρα.

Πλήρης ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχοντας στο επίκεντρο τον οικογενειακό γιατρό και τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής γιατρού.
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μέσω της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.
Ενσωμάτωση των ΤΟΜΥ (Τοπικών Μονάδων Υγείας) στα Κέντρα Υγείας.
Πρόσληψη 1.500 νοσηλευτών και 2.000 οικογενειακών γιατρών με μόνιμη σχέση εργασίας.
Αμεση και αυστηρή τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.
Κατά προτεραιότητα στελέχωση όλων των ογκολογικών μονάδων. Δημιουργία ταχείας οδού στα νοσοκομεία για την εξέταση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Στα ακτινοθεραπευτικά κέντρα θα καθιερωθεί διπλή βάρδια ώστε να μειωθεί η αναμονή της ακτινοθεραπείας.
Φροντίδα και ειδική μέριμνα στους ασθενείς τελικού σταδίου.
Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για όλους.
Φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος υγείας της ΝΔ όπως τους παρουσίασαν χθες από την Πάτρα στη διάρκεια εκδήλωσης  ο τομεάρχης υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ιάσονας Φωτήλας, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης πλαισιωμένοι από τοπικά στελέχη της παράταξης.
«Καλύτερη δημόσια υγεία για όλους τους Ελληνες είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας ότι: «Η υγεία είναι ένα δημόσιο αγαθό για όλους τους Ελληνες, οι οποίοι σήμερα πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους και τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές στην Ευρώπη και δυστυχώς δεν έχουν τις υπηρεσίες που ζητάει ο κάθε πολίτης».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Οικονόμου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας. «Οι οικογενειακοί γιατροί είναι ανύπαρκτοι, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαλυμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία που δοκιμάζονται. Η αλήθεια είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατιέται ακόμη όρθιο χάρη στο φιλότιμο και τις ηρωικές προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που καθημερινά δίνουν μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς στηρίγματα» και πρόσθεσε:
«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση αποτελεί τον καλύτερο σπόνσορα της ιδιωτικής δαπάνης για την Υγεία. Σήμερα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη, στην ιδιωτική δαπάνη, πληρώνοντας έξι δις το 2018, γιατί το κρατικό νοσοκομείο είναι υπό διάλυση, προσφέρει ράντζο και μήνες αναμονής».

Οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας της ΝΔ ανακοίνωσαν την κατάργηση του θεσμού του επικουρικού προσωπικού. Ανακοίνωσαν ότι κατά προτεραιότητα θα προσληφθούν 1.500 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 2.000 οικογενειακοί γιατροί την πρώτη διετία με μόνιμη σχέση εργασίας. «Δεν στήνεις υγείας με ευρωπαϊκά προγράμματα και επικουρικό προσωπικό. Τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μία στρατιά 2.500 επικουρικών γιατρών» τόνισε ο κ. Οικονόμου.
Από την πλευρά του ο κ. Φωτήλας πρόσθεσε ότι πάντα υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αλλά «η κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει τους δημόσιους υπαλλήλους των υπουργείων και μάλιστα με εποπτεία ΑΣΕΠ , όχι με διαγωνισμό. Που σημαίνει ότι έγιναν προσλήψεις με κυβερνητικά κριτήρια. Η ΝΔ τις προσλήψεις που θα κάνει κατά προτεραιότητα και οι οποίες θα είναι μόνιμες θα αφορούν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και σε δασκάλους. Είναι οι δύο τομείς που θα δοθεί βαρύτητα καθώς είναι αυτοί που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια».

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κατέχει κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμα πρόληψης της ΝΔ. «Οπως ήδη ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα ξεκινήσει από το κοινοβούλιο. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν τα χαρμάνια παντού και να μιλάμε για πρόληψη» τόνισε ο κ. Οικονόμου.