(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων – Κοντά στο Γήπεδο της Παναχαϊκής

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μίλησε χθες Παρασκευή 29 Μάρτη, σε συγκέντρωση κατοίκων στο καφέ «Ρεσιτάλ» κοντά στο γήπεδο της Παναχαϊκής.

Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν στον Δήμαρχο θερμά εκφράζοντας την στήριξή τους στις πρωτοβουλίες και το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Χαρακτηριστικό και αυτής της συγκέντρωσης ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή των δημοτών.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Κ. Πελετίδης ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς η καθημερινή επαφή με τον λαό της πόλης. Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν στις συγκεντρώσεις μας συζητούμε με συμπολίτες που  κάνουν το βήμα της συμπόρευσης μαζί μας για πρώτη φορά.

Εμείς έχουμε την καθημερινή επαφή μαζί σας γιατί θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το έργο μας, τις πρωτοβουλίες μας για να στηρίξουμε τον λαό, να πάρουν ανάσα οι λαϊκές οικογένειες.

Αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και την επόμενη θητεία μας με την ψήφο του λαού.

Συζητούσα πριν λίγο με τους νέους ανθρώπους που είναι σήμερα μαζί μας. Πιο πρόβλημα ανέδειξαν ως το κυρίαρχο για την νέα γενιά; Την ανεργία. Αυτός είναι ο λόγος που από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη του Δήμου πήραμε πρωτοβουλίες, οργανώσαμε αγώνες, κινητοποιήσαμε χιλιάδες συμπολίτες μας παλεύοντας ενάντια στις πολιτικές που θέλουν τα παιδιά μας άνεργα. Τους δώσαμε το χέρι, τους είπαμε «μην κλείνεσαι σπίτι σου, διεκδίκησε την ζωή, δεν είσαι μόνος σου».

Όμως δεν μείναμε μόνο στους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Με τα λίγα χρήματα που είχαμε, με το λίγο προσωπικό που απέμεινε στο Δήμο κάναμε ένα πολύ σημαντικό έργο στην Πόλη.

Δημιουργήσαμε τρία νέα πάρκα, παιδικούς σταθμούς, δυο παιδικές κατασκηνώσεις σε Πλαζ και Ροΐτικα, ανακατασκευάσαμε το 40% των σχολείων. Ανακατασκευάσαμε τις κατεστραμμένες και εγκαταλειμμένες παιδικές χαρές που ήταν επικίνδυνες για τα παιδιά και χωρίς πιστοποίηση και μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχουμε σχεδόν όλες τις παιδικές χαρές σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες.

Είναι σε εξέλιξη μια σειρά από νέα έργα στις αποθήκες του Α.Σ.Ο., στο Λαδόπουλο, στο Αρσάκειο, στο Παλαιό νοσοκομείο, στα Παλαιά Σφαγεία, Εργοστάσιο Τέχνης, Ανάπλαση Ζαρουχλέϊκα, Καντριάνικα, Γούβα, Άνω και Κάτω πόλη, Σκάλες Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Ποδηλατόδρομοι, Βιβλιοθήκη, κ.α.

Αλλάζουμε την πόλη για να μπορούν να την χαίρονται η Πατρινοί.

Εμείς θέλουμε τις γειτονιές ζωντανές γι’ αυτό έχουμε διοργανώνουμε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αυτές. Εδώ η γειτονιά σας, πριν λίγο καιρό, γέμισε ζωή με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Μια νέα πλατεία θα δημιουργηθεί στην περιοχή σας, εκεί που ήταν το παλιό λούνα παρκ. Το έλος της Αγυιάς θα αναπλαστεί. Πετύχαμε μαζί με τους κάτοικους της περιοχής, την υπογειοποίηση του τρένου και θα δημιουργήσουμε ένα μεγάλο γραμμικό πάρκο από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο. Αυτή η κατάκτηση ήταν αποτέλεσμα των κοινών μας αγώνων κόντρα σε όλους εκείνους τους υποψήφιους Δημάρχους που τώρα εμφανίζονται «σωτήρες» της πόλης, οι οποίοι τότε που εμείς πραγματοποιούσαμε κινητοποιήσεις και κάναμε τον αγώνα μας, δεν αντιδρούσαν γιατί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να περάσει το τρένο επιφανειακά και να κόψει την πόλη στα δυο.

Στην θητεία μας κατασκευάσαμε τον δρόμο από την Ξερόλακκα μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης για να μπορούν να τον επισκέπτονται οι Πατρινοί και οι επισκέπτες της πόλης. Αλήθεια, όλοι αυτοί που τώρα θυμήθηκαν την τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας, τι έκαναν όσα χρόνια διοικούσαν για να αναδείξουν  αυτόν τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο;»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κ. Πελετιδης τόνισε: «Ο λαός μας το 2014 με την ψήφο του εμπιστεύτηκε τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τιμήσαμε αυτή την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός με συνέπεια λόγων κι έργων.

Ο πατραϊκός λαός που μας εμπιστεύτηκε και βλέπει καθημερινά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουμε για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του θα επιλέξει στις εκλογές να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής. Δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στο παρελθόν θα ακυρώσει από τον πρώτο γύρο τα σχέδια να κάνουν ξανά κουμάντο στο Δήμο τα συμφέροντα  και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους».