(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο δήμαρχος Κ.Πελετίδης, σήμερα σε Ν.Πάρκο, Βούντενη και Ρωμανού – Μίλησε σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ

 

Σήμερα Κυριακή 31/3 στις 12:00 το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων θα μιλήσει στην Βούντενη ενώ στις 8:30 μ.μ. το βράδυ θα μιλήσει στου Ρωμανού (καφενείο Κουκή). Επίσης, την Κυριακή στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στο Νότιο Πάρκο.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, μίλησε σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΠ και την προσφορά των εργαζομένων, την άριστη συνεργασία που είχε μαζί τους η Δημοτική Αρχή. Σταθήκαμε στο πλευρό σας και στις δίκαιες διεκδικήσεις σας. Η πορεία μας τέσσερα χρόνια ήταν κόντρα στο ρεύμα, δεν συμμορφωθήκαμε με τις υποδείξεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νότιο Πάρκο. Αποδείξαμε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν έργο για τις ανάγκες του πατραϊκού λαού, όπως κάναμε τον βούρκο ένα χώρο που απολαμβάνουν τα παιδιά μας αδάπανα. Τίποτα δεν μας χάρισαν, όλα έγιναν με αγώνα.

Τόνισε ότι το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, πρέπει να παρέχεται καθαρό και φθηνό σε όλους. Το νερό από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου πρέπει να φτάσει δωρεάν στον πατραϊκό λαό, ο οποίος φορολογείται διπλά και τριπλά. Απαλλάξαμε και μειώσαμε το τιμολόγιο του νερού σε 6 χιλιάδες οικογένειες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητά μας στις ανάγκες του λαού.

Σε σχετική ερώτηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο τεράστιο χρέος 22 εκατ. ευρώ από δάνεια, έως σήμερα έχουμε αποπληρώσει ήδη 12 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίσαμε όσους οφείλουν στο Δήμο πάνω από 50.000 ευρώ, κλήθηκαν πολλές φορές για διακανονισμό, μπήκαν κανόνες. Υπενθυμίζουμε ότι 142 άτομα έχουν συνολικές οφειλές προς στο Δήμο 46 εκατομμύρια 235 χιλιάδες ευρώ. Για αυτή την κατηγορία των μεγαλοοφειλετών το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σε όλες τις νομικές διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. Δεν είναι βιοπαλαιστές. Ο συνταξιούχος με οφειλή 57 χιλιάδων ευρώ ήταν γνωστός επιχειρηματίας και ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Η πόλη μας αλλάζει όψη και προχωράει. Η θητεία μας και οι ενέργειές μας έβαλαν εμπόδια στα συμφέροντα και δεν επιτρέψαμε την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, όπως η διαχείριση του νερού, των απορριμμάτων, ο ηλεκτροφωτισμός και μια σειρά άλλες κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες.

Στην αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Αντρέας Παπανικήτας και Παντελής Βακάλογλου. Επίσης, στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.