ΑΧΑΪΑ: Σήμερα, η εκδήλωση για τα αντιβιοτικά – Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου προειδοποιεί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 11:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, αναφορικά με τις λοιμώξεις και την ορθολογική χρήση αντιβιοτικών.

Όπως τονίζεται από πλευράς του Συλλόγου, ΄΄το θέμα αυτό αφορά κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, αφού: Τα αντιβιοτικά είναι χημικές ουσίες που χορηγούνται για την αντιμετώπιση βακτηριακών και όχι ιογενών λοιμώξεων που προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Η κατάχρηση αντιβιοτικών οδηγεί σε μειωμένη δραστικότητα αυτών, ειδικότερα όταν χορηγούνται άσκοπα (ανάπτυξη μηχανισμών «αντοχής» από τα παθογόνα).

Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών και σε λοιμώξεις από πολυανθεκτικά βακτήρια. Η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά καθιστά δυσχερή την αντιμετώπιση των λοιμώξεων που οφείλονται σε ανθεκτικά βακτήρια και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας σήμερα. Κοινό και Επαγγελματίες Υγείας πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να περιοριστεί η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της αντοχής. Στο κρυολόγημα, στις ιώσεις και στη γρίπη η ξεκούραση, η καλή διατροφή και τα πολλά υγρά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σας περιμένουμε όλους!΄΄.