Ποινές για τον θάνατο του 13χρονου σε λούνα παρκ του Ελληνικού

Ποινές φυλάκισης σε δύο άτομα επέβαλε το δικαστήριο για την τραγωδία στο Λούνα Παρκ του Ελληνικού, πριν από πέντε χρόνια, με θύμα έναν 13χρονο.

Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή και εξαγοράσιμη καταδικάστηκαν τόσο ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών, όσο και ο Έλληνας διαχειριστής της επιχείρησης. Και οι δυο από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι ο χαμός του 13χρονου οφείλεται στην απότομη αλλαγή του καιρού, με αποτέλεσμα ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν το αγόρι με την αδερφή του να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στον χώρο.

Το 13χρονο αγόρι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που κόστισαν την ζωή του, ενώ η αδελφή του είχε νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων με βαριά θλάση στον πνεύμονα.

Η αρχική κατηγορία ήταν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, αλλά μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ένοχο επίσης έκριναν έναν ακόμη κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί, για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, στον οποίο επέβαλαν ποινή 2 ετών με αναστολή.

Αντιθέτως, αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ. Ο εισαγγελικός λειτουργός -κατά την αγόρευσή του- επεσήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας», σχολίασε ο εισαγγελικός λειτουργός.

πηγή: ant1news.gr