Ντ. Μπακογιάννη: «Μπορεί να κάνει εκλογές μέσα στον Ιούνιο είτε μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις»

advertisement

Την εκτίμηση της ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι δυνατόν να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές πριν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μπορεί να κάνει εκλογές μέσα στον Ιούνιο είτε μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη η νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα είναι μεγάλη και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να το αντέξει.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, η κα Μπακογιάννη, διευκρίνισε πως πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι να ψηφίσει το νομοσχέδιο εντούτοις σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δοθεί κίνητρο στους συνεπείς δανειολήπτες θέτοντας ως παράδειγμα αυτού τη μείωση του επιτοκίου.

Αν τα 30 εκατομμύρια που δίνονται ως μπόνους στις τράπεζες με την τροπολογία του κου Τσακαλώτου μπορούν να δοθούν στους συνεπείς φορολογουμένους ουσιαστικά θα είναι μια δόση λιγότερη. Τόνισε.

Παράλληλα, με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος η  κα Μπακογιάννη σχολίασε εκτός των άλλων και την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο των ευροεκλογών τον Πέτρο Κόκκαλη.

«Από τον Γλέζο στον Κόκκαλη αυτή είναι η πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα». Εξέφρασε τονίζοντας μάλιστα πως ο Πέτρος Κόκκαλης δεν ταυτίζεται με την διαπλοκή αλλά είναι ο ίδιος η διαπλοκή.

Τέλος, η πρώην υπουργός, περιέγραψε με μελανά χρώματα την στάση της κυβέρνησης και όσον αφορά τα εθνικά θέματα, διατυπώνοντας πως πρέπει μετά τις εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή να εκτιμήσουμε που το πάει ο Ερντογάν.

Όπως παραδέχτηκε η κα Μπακογιάννη μάλιστα, πάντα φοβάται ένα ατύχημα στα Ελληνοτουρκικά προσθέτοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα σε επίπεδο διαλόγου.