Χαλκίδα: Ληστές χτύπησαν ηλικιωμένο και απείλησαν το γιο του με… ψεύτικο πιστόλι

Μόνος ήταν στο σπίτι του στην Χαλκίδα ένας ηλικιωμένος το απόγευμα την Τετάρτης, όταν ένας θόρυβος που ακούστηκε από την αυλή τον έκανε να βγει έξω. Όμως, βρέθηκε αντιμέτωπος με δυο κακοποιούς που τον υποχρέωσαν να τους ακολουθήσει στο εσωτερικό του σπιτιού απειλώντας τον με πιστόλι και κοντόκαννη καραμπίνα.

Ο άτυχος 72χρονος προσπάθησε να αντισταθεί και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Όμως, ο κακοποιός με την καραμπίνα τον χτύπησε με τον υποκόπανο στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον! Στο μεταξύ, ο γιος του θύματος που είχε ακούσει τις φωνές, έτρεξε να βοηθήσει τον πατέρα του και οι δράστες τον απείλησαν με τα όπλα τους. Όμως, η παρέμβασή του ήταν αρκετή για να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους.

Οι επίδοξοι ληστές το έβαλαν στα πόδια, αλλά πάνω στον πανικό τους δεν αντιλήφθηκαν ότι τους έπεσε το πιστόλι, που εξετάστηκε αργότερα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και αποδείχτηκε… ψεύτικο! Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έδωσε κατάθεση περιγράφοντας τους δράστες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε εξέλιξη.