Ξέρουμε την ιστορία της πόλης και μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον της

Η ανακοίνωση του υποψήφιου Δήμαρχου Πατρέων Νίκου Τζανάκου αναφέρει:
Άλλη μία συνάντηση του Νίκου Τζανάκου με Πατρινούς στέφθηκε με επιτυχία, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων με σκοπό όχι να… πει, αλλά να ενημερώσει τους δημότες για θέματα της πόλης και να αναπτύξει μαζί τους διάλογο.
Η πιο πρόσφατη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο “Bright Site Study Room” της οδού Φιλοποίμενος, με θέμα αυτή τη φορά, το … «τραίνο όταν πρωτοήρθε στην Πάτρα».
Η ομιλία αφορούσε όλο το ιστορικό της σύνδεσης με τραίνο, της πόλης μας με την Αθήνα, στα τέλη του 19ου αιώνα και ακούστηκαν σημαντικές άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές που ο Νίκος Τζανάκος μέσα από πολυετή ιστορική έρευνα έχει ανακαλύψει και τεκμηριώσει ακόμα και μέσα από δημοσιεύματα εκείνης της εποχής.
Όμως η συνάντηση δεν ήταν μόνο … ιστορία. Η ιστορία αυτή έγινε “εργαλείο” που η σκέψη του καθενός μπορεί να το προσαρμόσει σωστά στα σημερινά δεδομένα μιας και το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με την πρωτεύουσα αλλά και τη νότια Πελοπόννησο είναι ακόμα ζήτημα σε εκκρεμότητα.
Μέσα από την συνάντηση και τον πολύωρο πολύ ενδιαφέρον διάλογο που ανέπτυξε με τους παρευρισκόμενους ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων προέκυψαν πολύ χρήσιμα, για την πόλη, συμπεράσματα αναφορικά με το τι πρέπει να διεκδικήσει η πόλη σε σχέση με το τραίνο της νέας εποχής που περιμένουμε να έρθει, σε ποια σημεία μπορούμε να υπαναχωρήσουμε και σε ποια να μείνουμε πιστά αμετακίνητοι.
Μάλιστα ο κ. Τζανάκος ανακοίνωσε ότι ήδη προετοιμάζει την πραγματοποίηση μιας μεγάλης ημερίδας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, κυρίως όμως των απλών πολιτών οι οποίοι θα έχουν βήμα λόγου, προκειμένου το μείζον ζήτημα να μην τυγχάνει ευκαιριακής αντιμετώπισης αλλά να επικρατήσει μια ενιαία στρατηγική της πόλης η οποία θα έχει … συνέχεια ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι θα διαχειρίζονται τις τύχες της πόλης.
Ο Νίκος Τζανάκος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η ιστορία, μας διδάσκει. Κατανοούμε σωστά αλλά και λάθη που έγιναν και προσαρμόζοντας αυτή τη γνώση στις ανάγκες και τα δεδομένα του …σήμερα, μπορούμε να χαράξουμε την πορεία μας, ως Πάτρα, σε όλα τα θέματα. Μια πορεία που όμως θα είναι …πορεία για όλους και θα μας οδηγεί στο …κοινό καλό αυτής της πόλης!
Στην παράταξη «Πάτρα: η δική μας πόλη», και ΞΕΡΟΥΜΕ την ιστορία της πόλης μας, και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σχεδιάσουμε το μέλλον της.
Είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ να κάνουμε την Πάτρα, μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη».