Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία που ζητούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Παναττική στάση εργασίας από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, στις 8.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διεκδικώντας την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε προηγούμενη κινητοποίησή της έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 14 Μαρτίου, είχε ζητήσει ραντεβού με την Έφη Αχτσιόγλου για να της θέσουν τα αιτήματά τους και, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, έλαβαν, από Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, τη δέσμευση ότι θα κλειστεί κάποιο ραντεβού, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.

“Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ. Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ” αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.