ΠΑΤΡΑ: Οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Ανδρέα» για τον οργανισμό του νοσοκομείου – «Διαδικασίες που δεν έχουν καμία νομική κάλυψη»


Με αφορμή τις χθεσινές απαντήσεις του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, στους προβληματισμούς που θέταμε για τον Οργανισμό, με την σχετική χθεσινή μας ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, όπου ανέφερε ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα,
Εμείς με δεδομένο ότι
Πέρα από τις αόριστες δηλώσεις και τα ευχολόγια, δεν απάντησαν γραπτώς κανένας τους, στους προβληματισμούς που θέταμε με την συνημμένη σχετική επιστολή μας, ούτε ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ούτε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ούτε το Υπουργείο
Επανερχόμαστε και ζητάμε
Τόσο από την 6η Υ.Πε, όσο και από τον Διοικητή του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, αλλά και από τον αρμόδιο Υπουργό, να μας απαντήσουν ΑΜΕΣΑ και μάλιστα γραπτώς και να κοινοποιήσουν στον τύπο την διάταξη εκείνη, ή το Άρθρο του Οργανισμού, βάσει του οποίου εντασσόμαστε στον νέο Οργανισμό και κατ΄ επέκταση δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επίσης ζητάμε να μας γνωστοποιήσουν γιατί δεν προχωρούν, αφού όλα κατά την άποψή τους βαίνουν καλώς, στις ενδεδειγμένες γι΄ αυτές τις περιπτώσεις ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ κατάταξης του Προσωπικού και αρκούνται σε κινήσεις – ασκήσεις ¨επί χάρτου¨.
Τέλος, σε ότι αφορά το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, που δεν λειτουργεί με ευθύνη τους, τους τελευταίους 11 μήνες, ζητάμε να μας απαντήσουν γραπτώς, γιατί στον πριν από λίγες ημέρες επαναπροσδιορισμό του, ο διορισμός των μελών έγινε με βάσει την ιδιότητα του Νοσοκομείου απ΄ όπου προέρχονται (ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και ΝΝΘ);. Γιατί δεν περίμεναν μια εβδομάδα, γιατί τόσος ήταν ο χρόνος, να το συγκροτήσουν με την διευθέτηση του ΝΕΟΥ Οργανισμού που ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ όπως αναφέρουν; Σημειωτέον ότι το Υπηρεσιακό και με την προαναφερόμενη σύνθεση δεν λειτουργεί και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.
Έτσι απλά για να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας ……
Αναμονή λοιπόν………

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο Με δεδομένη πλέον την τροποποίηση του Οργανισμού μας και δυστυχώς μόνον του άρθρου 1, μια τροποποίηση που υποτίθεται ότι ήλθε για να διορθώσει τα “λάθη” του Υπουργείου Υγείας, τα λάθη που μας είχαν θέσει ως Νοσοκομείο στον αυτόματο πιλότο για 11 ολόκληρους μήνες, σε μια ομηρεία που δυστυχώς συνεχίζεται, έχουμε να πούμε τα εξής:
Με αυτήν την πολυκαθυστερημένη τροποποίηση, παρά την 11άμηνη κωλυσιεργία, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στο σύνολο του,
Δεδομένου ότι
Συνίσταται το Γ.Ν Πατρών, ως μία οργανική μονάδα, χωρίς να φαίνεται ότι συγχωνεύονται ή να μεταφέρονται σ’ αυτό οι άλλες οργανικές μονάδας
Και το χειρότερο
Δεν γίνεται πουθενά καμία αναφορά για τους υπηρετούντες των δύο δομών.
Με αποτέλεσμα
ΟΛΟΙ οι Εργαζόμενοι και οι ΙΑΤΡΟΙ να είναι στον αέρα, να μην ανήκουν ακόμη στο νέο ΝΠΔΔ, στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨.
Όπως τα έχουμε πει και προφορικά με τις Διοικήσεις του Αγ Ανδρέα και της 6ης Υ.Πε, για να καταταχθεί νόμιμα το προσωπικό στον νέο οργανισμό και κατά επέκταση στο νέο ΝΠΔΔ, χρειάζεται εκ νέου σχετική τροπολογία
Συνεπώς
Οι διαδικασίες που γίνονται από τις υπηρεσίες μας, κατ΄ εντολήν του Διοικητή, παρά και τις σχετικές συζητήσεις όπως προαναφέρουμε, όπου έγιναν αποδεκτές οι προαναφερόμενες ενστάσεις μας, δεν είναι ούτε νόμιμες ούτε στην σωστή κατεύθυνση.
Δεν ξέρουμε αν ο Διοικητής τρέχει με παράνομες πράξεις να καλύψει τις κυβερνητικές αστοχίες, ή αν βιάζεται να τακτοποιήσει στις θέσεις ευθύνης τους ημέτερους και να εκδιώξει τους μη προσκυνούντες αυτόν,
όπως και νάχει
Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την συγκάλυψη του λάθους με ένα νέο λάθος και μάλιστα πολύ σοβαρό, ούτε βεβαίως τις παράνομες τακτοποιήσεις που επί αρκετές ημέρες επεξεργάζεται ο Διοικητής, την μόνη ενασχόληση του απ’ ότι φαίνεται στο Νοσοκομείο, ούτε την παράτυπη σύσταση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπου επίσης υπάρχει θέμα.
Εφιστούμε την προσοχή όλων και ιδιαιτέρως των υπηρεσιακών παραγόντων, που δυστυχώς αν και εφαρμοστές της νομιμότητας, λειτουργούν κατά το δοκούν, με=, με εντολή και ευθύνη του Διοικητή.