ΠΑΤΡΑ: Κινητοποιήσεις, από κατοίκους του Κάτω Καστριτσίου – Για τις μπάρες του Πανεπιστημίου

Στις 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής έχοντας την εμπειρία των πυρκαγιών

Μετά από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Δημοτικό Κατάστημα Κάτω Καστριτσίου, έγινε Συνέλευση των κατοίκων με μοναδικό θέμα το κλείσιμο του δρόμου από το Πανεπιστήμιο κατά τις βραδινές ώρες, σαββατοκύριακα και αργίες – διακοπές, με επακόλουθο τον αποκλεισμό της κοινότητάς μας.

Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν μαζική και εκφράστηκε η αγανάκτηση όλων για την ξαφνική απόφαση του Πανεπιστημίου, που διακόπτει την επικοινωνία του κεντρικού οικισμού του Κάτω Καστριτσίου με τον οικισμό Μαγούλα.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός των κατοίκων σε περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής , έχοντας την εμπειρία των πυρκαγιών του 1989 και 2012 που κινδύνευσε το χωριό από ολική καταστροφή. Ο μοναδικός δρόμος (Υπαπαντής) δεν εξασφαλίζει την γρήγορη πρόσβαση και ταυτόχρονα να είναι οδός διαφυγής για 800 περίπου κατοίκους.

Όπως τονίζουν στο ψήφισμα που εξέδωσαν και το οποίο υπογράφουν περίπου 600 κάτοικοι:

• Να εκδοθεί ψήφισμα και να υπογραφεί απ’ όλους τους κατοίκους του χωριού και να κατατεθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών ,τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

• Να γίνουν παραστάσεις και κινητοποιήσεις στους αρμόδιους φορείς.