Η υπεροψία και η αλαζονεία της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ είναι επικίνδυνη για την πόλη

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης

«Πρωτεύουσα ξανά!»

αναφέρει:

Η ανάρτηση πανό με κομματικές θέσεις του ΚΚΕ σε δημοτικό κτίριο, δεν είναι το μοναδικό κρούσμα που φανερώνει ιδιοκτησιακή αντίληψη για την πόλη, υπεροψία και αλαζονεία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Είχε προηγηθεί η αφισοκόλληση σε όλα τα Δημοτικά κτίρια, αφισών για την συγκέντρωση των συνδυασμών του ΚΚΕ στην ΕΑΠ, αλλά και η ανάρτηση ανώνυμων επιθέσεων σε άλλες παρατάξεις, στο επίσημο site του Δήμου Πατρέων.
Πρόσφατο είναι επίσης το περιστατικό με εκπρόσωπο πολιτιστικού φορέα που «τόλμησε» να υποβάλλει αίτηση για παραχώρηση δημοτικού χώρου με σκοπό τη διοργάνωση εκδήλωσης, για να λάβει την εξοργιστική απάντηση «μας κάνεις αντιπολίτευση και μας ζητάς και χώρο»!
Επιπροσθέτως άτομα που πρόσκεινται στη δημοτική αρχή και στο ΚΚΕ, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένων προφίλ στα social media, λοιδορούν και συκοφαντούν κάθε άλλο υποψήφιο δήμαρχο ή δημοτική παράταξη με σχόλια του τύπου «είστε τσιράκια του ΝΑΤΟ», «θέλετε να ξεπουλήστε τον Δήμο σε συμφέροντα» και άλλα παρόμοια.
Όλες αυτές οι συμπεριφορές αποπνέουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον Δήμο και παράλληλα ορθώνουν τείχη διαχωρισμού των πολιτών «στους καλούς που είναι με την Δημοτική Αρχή» και στους «κακούς που δεν είναι μαζί της».
Όποιος δεν υποστηρίζει τη Δημοτική Αρχή και δεν υποτάσσεται ή ανέχεται τα κελεύσματα του ΚΚΕ αντιμετωπίζεται «ως εχθρός της πόλης, ως ανήθικος, ως ύποπτος, ως λαμόγιο, ως εκφραστής συμφερόντων».
Δηλαδή σε αυτή την πόλη οι μοναδικοί «καθαροί» είναι τα 50 στελέχη του ΚΚΕ που διοικούν τον Δήμο; Άντε και το 25% που τους ψήφισε την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2014;
Και το υπόλοιπο 75% των πολιτών, περίπου 150.000 άνθρωποι είμαστε «ακάθαρτοι» και «αποδιοπομπαίοι»; Και πώς ανέχθηκε η «καθαρή παράταξη του ΚΚΕ» να την ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή το 2014, οι «ακάθαρτοι»; Εκτός κι αν είναι καλοί ως ψηφοφόροι, αλλά απορριπτέοι ως συνομιλητές, ή όταν ζητούν την ικανοποίηση κάποιου δίκαιου αιτήματός τους.
Πού χωράει τόσο μεγάλη υπεροψία σε ένα τόσο μικρό κόμμα;
Πού χωράει τόσο μεγάλη αλαζονεία (να θεωρούν μόνον τους εαυτούς τους χρήσιμους, έντιμους και ικανούς);
Και με αυτή την αλαζονεία πώς θα διοικούσαν το Δήμο αν ξαναεκλέγονταν, τώρα που η απλή αναλογική είναι ξεκάθαρο ότι οδηγεί σε ανάγκη συνεργασιών και συναινέσεων;
Ποιών την ψήφο θα επεδίωκαν να πάρουν για να ψηφίζουν όσα εισηγούνταν; Αυτών που σήμερα καταγγέλλουν ως «ανέντιμους», «υπερασπιστές συμφερόντων», «τσιράκια του ΝΑΤΟ»;
Και πώς οι «καθαροί του ΚΚΕ» θα ανεχτούν να συνεργαστούν με όλους αυτούς τους «ακάθαρτους»;
Ας αφήσουν την αλαζονεία κα την υπεροψία στην άκρη κι ας ακολουθήσουν αυτό που η Δημοκρατία, αλλά και το συμφέρον της Πάτρας απαιτούν: πολιτικό πολιτισμό, σεβασμό στον αντίπαλο και πρωτίστως σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη.