Ανώφελες οι αντιπαραθέσεις – Ένοχη η σιωπή – Η κοινωνία θέλει λύση – Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη

Με αφορμή τη δημόσια αντιπαράθεση αυτοδιοικητικών και κυρίως την εντεινόμενη αγωνία δημοτών για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» Χρήστος Γούτος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αντιπαράθεση αυτοδιοικητικών – συνοδοιπόρων μέχρι πρότινος στη σημερινή Δημοτική Αρχή – δεν μας αφορά. Τι έκαναν και τι δεν έκαναν, όσα χρόνια ήσαν μαζί, το γνωρίζει και το κρίνει η ίδια η κοινωνία.
Προφανώς, αν οι κρίνοντες σήμερα, είχαν κάποια πρόταση για τη διαχείριση των σκουπιδιών, όφειλαν να την είχαν καταθέσει και πολύ περισσότερο να την είχαν υλοποιήσει, για όσο διάστημα ήσαν στη Δημοτική Αρχή. Τώρα απλά…ζητούν ενημέρωση.
Όσοι, επίσης, κυνηγούν τη δημοσιότητα, με προκλήσεις σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, απλά παραμένουν εκτός τόπου και χρόνου, σε κρίσιμες ώρες.
Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη:
– Η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για μεταφορά των απορριμμάτων σε νόμιμους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας.
– Η Κυβέρνηση ν’ αποδεχθεί το αίτημα του Δήμου Αιγιάλειας, για κατ’ εξαίρεση μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ ή σε Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, εκτός Δυτικής Ελλάδας.
– Η Κυβέρνηση, αφού έβαλε τους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων να εκπονήσουν πλήρες Σχέδιο για την κατασκευή μικρής Μονάδας Βιομηχανικής Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, τους εγκατέλειψε και μέχρι σήμερα δεν έχει εγκρίνει και δεν έχει χρηματοδοτήσει το χρήσιμο αυτό περιβαλλοντικό έργο. Να το πράξει άμεσα.
– Οι Βουλευτές του νομού και κυρίως οι κυβερνητικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και μαζί με τον Δήμαρχο κι όλους εμάς να δρομολογήσουν επίσκεψη στον υπουργό Εσωτερικών, για την εξεύρεση μιας έστω προσωρινής λύσης.
Η παρελθοντολογία δεν βοηθά. Οι αντιπαραθέσεις είναι ανώφελες, όπως και η σιωπή πρώην διαχειριστών του προβλήματος εκεί που θήτευσαν ως Δήμαρχοι, ένοχη.
Κοιτάμε το τώρα, κοιτάμε υπεύθυνα το Αύριο της Αιγιάλειας».