Σάλος για τον Μακρόν που ευχήθηκε «να γίνει σοφότερη» 73χρονη από τα Κίτρινα Γιλέκα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία οι δηλώσεις του προέδρου της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν για την 73χρονη Ζενεβιέβ Λεγκέι που συμμετείχε στην κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων στην πόλη Νις και υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση των διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που η 73χρονη πέφτει στο τσιμεντένιο έδαφος καθώς οι αστυνομικοί σπρώχνουν αδιακρίτως δεξιά-αριστερά για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ήδη οι συγγενείς της Λεγκέι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση για «ηθελημένη βία» εκ μέρους των αστυνομικών ενώ έρευνα ξεκίνησε και ο εισαγγελέας της Νις.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Nice-Matin ο Μακρόν αν και αρχικά ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στην 73χρονη στη συνέχεια δεν παρέλειψε να την επικρίνει: «όταν κάποιος είναι τόσο ευαίσθητος και ρισκάρει να τον σπρώξουν, τότε δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε “καυτά” σημεία και να μην βάζει τον εαυτό του σε μια τέτοια κατάσταση. Η κυρία αυτή δεν ήρθε σε επαφή με τους αστυνομικούς Η ίδια έβαλε τον εαυτό της σε μια κατάσταση στο σημείο που πήγε με τη θέλησή της, σε μια “καυτή” περιοχή με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μια κίνηση πανικού».

Έκλεισε, μάλιστα, την αναφορά του στην 73χρονη με τη φράση «της εύχομαι καλή ανάρρωση… και ίσως να αποκτήσει και κάποιου είδους σοφία».

Η βασική αντίδραση ήρθε από τον δικηγόρο της 73χρονης, ο οποίος δήλωσε «δεν το βρίσκω λογικό να επικρίνεις ένα άτομο που βρίσκεται στο κρεβάτι νοσοκομείου, σε σοβαρή κατάσταση, ή να πιστεύεις ότι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να εκφράζουν τη διαφωνία τους στους δρόμους».