ΠΑΤΡΑ: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά η δημοσιογράφος Μαρία Μπέλμπα

«Η φράση που έχω ακούσει πολλές φορές από τον Πέτρο Ψωμά πως “αγάπη και ομάδα είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας” με έπεισε πως δεν μπορώ παρά να συνδέσω κι εγώ τον “κύκλο” μου με τους δικούς του και όλοι μαζί να ανοίξουμε το “σπιράλ” στην Πάτρα, που αγαπάμε και ονειρευόμαστε» δηλώνει η Μαρία Μπέλμπα, δημοσιογράφος, που θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά.
«Πιστεύω ότι ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κομματικά στερεότυπα. Αντίθετα, όλα είναι εφικτά όταν υπάρχει συνεργασία, ομάδα και διάλογος. Αυτό το έχω δει στον Πέτρο και το βλέπω τώρα και στο “σπιράλ”. Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πάτρα που αγάπησα και επέλεξα να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου» τονίζει, αναφερόμενη στην επιλογή της.
Και προσθέτει: «Θέλω η Πάτρα να είναι φιλική στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στα παιδιά. Μια πόλη ανοικτή στους δημότες και τους επισκέπτες της. Επιθυμώ μια πόλη σύγχρονη με καινοτόμες υποδομές και “έξυπνες” εφαρμογές, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Αναρωτιέμαι συχνά γιατί η Πάτρα, η πόλη με τα τρία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με τους εκατοντάδες αποφοίτους τεχνολογικών σχολών δεν έχει καταφέρει να επενδύσει περισσότερο στην τεχνολογία και γενικότερα την τεχνογνωσία που “παράγεται” μέσα σε Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και ΕΑΠ. Είναι, ίσως, από τις τελευταίες ευκαιρίες που έχει η Πάτρα να αξιοποιήσει Ευρωπαϊκά κονδύλια και να αναπτύξει τέτοιες εφαρμογές και όχι απλά να θαυμάζει τα επιτεύγματα των άλλων πόλεων. Και το δικό μας “σπιράλ” μπορεί και θέλει να το κάνει αυτό!».
Η Μαρία Μπέλμπα, του Σωτηρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975, ωστόσο ζει και εργάζεται στην Πάτρα για περισσότερα από 20 χρόνια, αφού το 1996 εισήλθε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα το 1997 αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας του ANT1 και σχεδόν αμέσως εργάστηκε δίπλα σε μεγάλους και καταξιωμένους δημοσιογράφους στον ANT1 Radio, από τους οποίους διδάχθηκε και αποκόμισε πολλά. Η δημοσιογραφία ήταν και είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής της. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τόσο στον Τύπο (οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ – Υποκατάστημα Δυτ. Ελλάδος, Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών, Σύμβουλος Επιχειρήσεων) όσο και στο ραδιόφωνο (ANT1, Ράδιο Γάμμα), την τηλεόραση (Tele Time) και το διαδίκτυο, ενώ απέκτησε εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων και εκθέσεων ως συνεργάτης του Ομίλου Καλοφωλιά και πρόσφατα ως εργαζόμενη στην τοπική επιχείρηση «ΑΡΤΙΟΝ». Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και εκπρόσωπός της στην ΠΟΕΣΥ. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Κοτσώνη και μητέρα δύο εξαιρετικών αγοριών, του Σπύρου, 15 και του Σωτήρη 11 χρόνων.