ΠΑΤΡΑ: Η Έλσα Πικραμένου-Ιωάννου υποψήφια με τον Νίκο Τζανάκο

Υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου του 2019, με την Παράταξη ‘Πάτρα η δική μας πόλη’ με επικεφαλής το Νίκο Τζανάκο, θα είναι η Έλσα Πικραμένου-Ιωάννου.

Η Έλσα Πικραμένου-Ιωάννου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μετακόμισε στην Πάτρα σε παιδική ηλικία. Είναι η κόρη του εκδότη Γιάννη Πικραμένου.

Από νεαρή ηλικία την κέρδισε ο χώρος των εκδόσεων και των γραφικών τεχνών, ενώ εδώ και 20 χρόνια, διατηρεί την εταιρεία οργάνωσης συνεδρίων & πολιτιστικών εκδηλώσεων «Συνέδρα» που με έδρα την Πάτρα, δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, γνωστό από το χώρο του πατρινού αθλητισμού, με τον οποίο έχει αποκτήσει 2 παιδιά.

Η ίδια υποστηρίζει:

«Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πολιτική σε αυτή τη χώρα, ή καλύτερα, οι πολιτικοί σ’ αυτή τη χώρα με έχουν απογοητεύσει πλήρως. Το συναίσθημα της απογοήτευσης συνήθως οδηγεί τον πολίτη στην απάθεια και την αδιαφορία για το συνάνθρωπο και τα κοινά. Προσωπικά νιώθω αγανακτισμένη. Αγανακτισμένη με την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας σήμερα, σε επίπεδο συντονισμού, οργάνωσης & υποδομών.

Μετά τις ουσιαστικές συζητήσεις που είχα με τον Νίκο Τζανάκο, η αγανάκτησή μου αυτή, μετατράπηκε σε όραμα, όραμα κοινό με πολλούς άλλους συμπολίτες μας, να δημιουργήσουμε μια πόλη ισχυρή, με σύγχρονες υποδομές, φιλική προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της.

Πέραν της κρατικής επιχορήγησης, της διεκδίκησης & υλοποίησης μεγάλων έργων για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν δράσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την πόλη μας, οι οποίες δεν απαιτούν μεγάλα κονδύλια και ειδικές κρατικές εγκρίσεις, παρά μόνο καλή διάθεση, γόνιμο διάλογο και σωστό σχεδιασμό. Συγκεκριμένες προτάσεις θα δοθούν στην επικαιρότητα λίαν συντόμως.

Με την πεποίθηση πως η δημοτική αρχή οφείλει να είναι απολύτως ανεξάρτητη, να υπηρετεί μόνο τους πολίτες της, χωρίς κομματικές ή επιχειρηματικές απολήξεις, στηρίζω τον Νίκο με όλη μου την ψυχή γιατί πιστεύω πως με τη στάση ζωής και την εμπειρία του, αποτελεί την πιο τίμια επιλογή που μπορεί αυτή η πόλη να κάνει.»