(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σε εξέλιξη έργα στο «Αρσάκειο» και στον νέο Παιδικό Σταθμό – Αυτοψία του δημάρχου Κ. Πελετίδη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, το Παλαιό Αρσάκειο κι ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών ανακατασκευής του ιστορικού αυτού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το Δημαρχείο. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, μετέβη και στο νέο Παιδικό Σταθμό, που κατασκευάζεται στο κτίριο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Κορίνθου και Μανιακίου.
Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε: «Βρισκόμαστε στο Παλαιό Αρσάκειο, ένα από τα εμβληματικά κτίρια της Πάτρας, που είχε όμως εγκαταλειφθεί. Είμαστε στη φάση της ανακατασκευής, ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη μας, αφού ερειπωμένα ιστορικά κτίρια αποκτούν νέα ζωή.
Στο ανακαινισμένο Αρσάκειο, θα στεγαστεί το Δημαρχείο μας, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά και αίθουσες εκδηλώσεων, ενώ στον εξωτερικό, υπέροχο χώρο του κτιρίου, θα μπορούν επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες, να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις. Οι μελέτες, που έχουν γίνει από τους επιστήμονες του Δήμου μας χαρακτηρίστηκαν καταπληκτικές από τους τεχνικούς που έχουν αναλάβει το κατασκευαστικό μέρος, με πρόβλεψη για άτομα με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο με τη στενή έννοια του όρου, αφού κι ένας ηλικιωμένος επί παραδείγματι, δυσκολεύεται να ανέβει μια σκάλα. Ό,τι χτίζουμε πλέον στην πόλη μας, το ξεκινάμε από την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και κατόπιν συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Το ότι θα έχουμε πλέον νέο Δημαρχείο, σημαίνει επίσης, ότι σταματούμε να πληρώνουμε ενοίκια για άλλα κτίρια. Παραδείγματος χάρη, μόνο από το κτίριο που νοικιάζει ο Δήμος απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη, θα γλιτώσουμε ενοίκια ύψους 100.000 και άνω, ετησίως.
Στους διαδρόμους δε, του Αρσακείου, θα αποτυπώνεται με εικόνες και πίνακες η ιστορία του Αρσακείου.
Θα είναι ένα κτίριο που θα περιγράφει το χθες και σήμερα της πόλης
Και φυσικά, με την κατασκευή του Παιδικού Σταθμού, δίπλα (επί της Μανιακίου) θα μπορούν να φιλοξενηθούν και παιδιά εργαζομένων στο Δήμο».
Ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι «η διεκδίκηση και ο σχεδιασμός ανακατασκευής του κτιρίου, ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής» και τόνισε: «Και αυτό το κτίριο, αλλά και το διπλανό, που δημιουργούμε τον Παιδικό Σταθμό, το οποίο διεκδικήσαμε και πήραμε από το Υπερταμείο όπου είχε δοθεί, δεν τα πήραμε γιατί ήμασταν καλά παιδιά, αλλά με αγώνες. Η διεκδίκηση του Παλαιού Αρσακείου, ήταν το πρώτο μας αίτημα προς τον τότε υπεύθυνο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πείσαμε τους κυβερνώντες, κάτι που δεν ήταν εύκολο, αναζητήσαμε χρήματα και βρήκαμε μέσω ενός προγράμματος. Και γι αυτούς που θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν, τους λέμε ότι αυτά τα χρήματα τα παίρνουμε γιατί είναι χρήματα που βγήκαν με το αίμα του λαού και στο λαό πρέπει να επιστρέφουν. Κινούμαστε προς την κατεύθυνση, του να έχει η πόλη μας αυτά που δικαιούται και τα οποία έπρεπε να έχει εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάποιοι μας θέλουν «καλά παιδιά» και να μη φωνάζουμε γιατί έτσι δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Ούτε το Παλαιό Αρσάκειο, ούτε το κτίριο επί της Μανιακίου έγιναν χωρίς αγώνα. Τα «καλά παιδιά» τα γνώρισε αυτή η πόλη και είδε και το αποτέλεσμα που έφεραν. Εμείς είμαστε «κακά παιδιά», φωνάζουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε».