(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Παρέλασε η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλάβρυτινών και Φίλων «Αγία Λαύρα»

Συναισθήματα συγκίνησης, χαράς μα πάνω από όλα Εθνικής Υπερηφάνειας, πλημμύρισαν τις καρδιές όλων όσων παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019 στην Πάτρα.
Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλάβρυτινών και Φίλων Πάτρας << Αγία Λαύρα>>, και με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Φραντζή να το κρατά ψηλά, αγέρωχα και υπερήφανα, παρέλασε κρατώντας το Λάβαρο της Επανάστασης του 1821, πάνω στο οποίο ορκίστηκαν οι αγωνιστές για < Ελευθερία ή Θάνατο>.Το πλήθος κόσμου δεν σταματούσε να χειροκροτεί καθώς περνούσε από μπροστά του.
Είναι ο μοναδικός σύλλογος της Πάτρας που κατέχει το ακριβές αντίγραφο του Λάβαρου. Είναι ιστορικό απόκτημα για την Στέγη, και η αναβίωση και η απόκτηση του ήταν ένας στόχος που είχε βάλει από την ίδρυσή της.
Η Στέγη < Αγία Λαύρα> παρέλασε για πρώτη φορά στην επέτειο της 25ης Μαρτίου Το όνομά της παραπέμπει σ΄αυτό το ιστορικό γεγονός και φρόντισε να το τιμήσει με κάθε τρόπο. Μπροστά το Λάβαρο της Επανάστασης, ακολουθούσαν οι τσολιάδες με την Σημαία της Επανάστασης και πιό πίσω το γυναικείο τμήμα φορώντας την Αρχοντική Φορεσιά Αχαίας που και αυτή για πρώτη φορά την παρουσίαζε δημόσια στην Πάτρα.
Οι φωτογραφίες είναι του κου Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου.