Με 1.500 αστυνομικούς η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα-Δρακόντεια μέτρα… παντού

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία εν όψει των προγραμματισμένων για την Δευτέρα παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς υπάρχει ο φόβος για αντιδράσεις από μερίδα πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ήδη, από την Πέμπτη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ, εκπονήθηκε το σχέδιο, βάσει του οποίου θα αντιμετωπιστούν από τις δυνάμεις της τάξης απόπειρες τέτοιων διαδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις στις εξέδρες των επισήμων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργούν στην ουσία έναν «κλοιό», προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση επεισοδίων που θα «αμαυρώσουν» τις παρελάσεις.

Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΕΛΑΣ βρίσκεται επίσης σε εγρήγορση και σε άλλες περιοχές, όπως η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Αστακός η Αθήνα

Στα αστυνομικά μέτρα για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 1.500 αστυνομικούς, που θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Παρόμοιος είναι ο σχεδιασμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πηγή: reporter.gr