(Βιντεο)-«Πάρτι» με αλκοόλ και χιλιάρικα από κρατουμένους στον Κορυδαλλό

Έρευνα πραγματοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για το βίντεο που δείχνει κρατουμένους να έχουν στήσει «πάρτι» και το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα tovima.gr.
Στο βίντεο διακρίνονται πολλά μπουκάλια αλκοόλ, χαρτονομίσματα αξίας χιλιάδων ευρώ, τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, άλλες ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και μία γάτα.
Όπως αναφέρει tovima.gr, το βίντεο διάρκειας περίπου 11 λεπτών έχει αναρτηθεί -από τους ίδιους τους κρατουμένους ή φίλους τους- τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο και είναι μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώνοντας ότι «Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατούμενους να παρανομούν προκλητικά σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο. Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη – ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων».

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων:
Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα, αλλά και με όρους κράτους δικαίου. Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης. Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατούμενους να παρανομούν προκλητικά σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο. Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη – ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων. Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι, ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.