Θρίλερ στη θάλασσα: Ολονύχτια προσπάθεια για την εκκένωση κρουαζιερόπλοιου στη Νορβηγία

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκε η δραματική επιχείρηση για την απομάκρυνση των 1.300 ανθρώπων που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη ανοιχτά των νορβηγικών ακτών.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, κατάφεραν να βάλουν μπροστά τις 3 από 4 μηχανές του πλοίου και γίνεται προσπάθεια να κατευθυνθεί προς τις ακτές της Νορβηγίας. Σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο κινείται με 2-3 κόμβους. Το πλάνο είναι δύο ρυμουλκά να το βοηθήσουν να δέσει στο Μόλντε. Ομως, το εγχείρημα είναι δύσκολο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των θεόρατων κυμάτων και το κέντρο επιχειρήσεων δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσες ώρες θα χρειαστεί να φτάσει στο Μόλντε το κρουαζιερόπλοιο.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απομάκρυνση των επιβατών με πέντε ελικόπτερα. Εως περίπου τις 7:00 το πρωί της Κυριακής, 338 είχαν μεταφερθεί στη στεριά. Συνολικά, στο Viking Sky επέβαιναν 1.300 άτομα, από τα οποία 915 επιβάτες και 458 μέλη πληρώματος. «Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κέντρου διάσωσης, Περ Φίελντ.

Εικόνες που δημοσίευαν επιβάτες στα social media δείχνουν ανθρώπους να κοιμούνται όπου μπορούν στο πλοίο, φορώντας τα σωσίβια, περιμένοντας υπομονετικά για την ώρα που θα μπουν στο ελικόπτερο για να φτάσει στη στεριά και να τελειώσει αυτή η απίστευτη περιπέτεια.