ΠΑΤΡΑ: Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου – Το πρόγραμμα και η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Με λαμπρότητα θα διεξαχθούν και φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 στη Δυτική Ελλάδα.

Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις της Πάτρας.

 

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη – Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τρύφων Φωτόπουλος στην Πάτρα.

Στην Πάτρα σήμερα  Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

• 7 π.μ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων.

• 8 π.μ. Έπαρση σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.

• 9 π.μ. Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα ΘΥΣΙΑΣ Πατρών-Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από πλατεία Γεωργίου, τερματισμός στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων (11.45 π.μ Απονομή επάθλων).

• 11.40 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. (Τέλος προσέλευσης επισήμων 11.30 π.μ). Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.

 

• 12 μ. Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και το λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου από το ύψος της οδού Αράτου και τερματισμό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.

• 6.42 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.