ΠΑΤΡΑ: Τελευταίο αντίο στον Άγγελο Πολυδωρόπουλο στον Άγιο Ανδρέα – Βαρύ πένθος στην καρναβαλική κοινότητα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης αποχαιρέτισαν σήμερα το πρωί, φίλοι και συγγενείς τον Άγγελο Πολυδωρόπουλο, ο οποίος χθες άφησε την τελευταία του πνοή, σοκάροντας την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος Ακολουθία  τελέστηκε από τον Παλαιό Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές επικοινώνησε με δικούς του ανθρώπους και ανέφερε, πως δεν αισθάνεται καλά και στις 8.30 π.μ εντοπίστηκε η σορός του στο διαμέρισμά του, επί του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου

Αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ο θάνατος του οφείλεται σε ανακοπή της καρδιάς.

Βαρύ πένθος στην καρναβαλική κοινότητα
Σήμερα το πρωί έφυγε απρόσμενα από τη ζωή, ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος. Η φωνή του, τα αστεία του, οι εύστοχες παρεμβάσεις του, ακόμη αντηχούν στα αυτιά των φίλων του κι όλης της καρναβαλικής οικογένειας. Υπήρξε αναμφισβήτητα ένα από τα εμβληματικά πρόσωπα του Πατρινού Καρναβαλιού, που άφησε το δημιουργικό του στίγμα κυρίως στο Κρυμμένο Θησαυρό. Οι ιδέες του αναβάθμισαν το καρναβαλικό παιχνίδι και συνέβαλαν διαχρονικά στη ανάπτυξή του, ενώ ως βαθύς γνώστης του Πατρινού Καρναβαλιού συμμετείχε από το 1977 στην Καρναβαλική Επιτροπή κι αργότερα στην Γνωμοδοτική Επιτροπή του Καρναβαλιού και «έφυγε» ως μέλος της. Δική του ιδέα ήταν η Τελετή Έναρξης, η οποία πρόσθεσε αίγλη και δυναμική στο κορυφαίο θεσμό της πόλης. Ως πολύτιμος συνεργάτης διακρίθηκε για τη γενναιοδωρία του, την αξιοπρέπειά του, την μετριοφροσύνη του, το ήθος του και την άψογη συμπεριφορά του. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, ο Διευθυντής της Επιχείρησης και η Γνωμοδοτική Επιτροπή εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο του Άγγελου Πολυδωρόπουλου και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους κοντινούς ανθρώπους του Άγγελου Πολυδωρόπουλου, που έφυγε πρόωρα, σήμερα, από την ζωή.
Ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος υπήρξε μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, επί δεκαετίες ήταν από τους στυλοβάτες του Πατρινού Καρναβαλιού και αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις γι’ αυτό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος, πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Aγγελου Πολυδωρόπουλου:

«Άφατο πόνο και άρρητη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους τους Πατρινούς, το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Άγγελου Πολυδωρόπουλου.
Του ακάματου σκαπανέα του Πατρινού Καρναβαλιού, του διαπρύσιου βάρδου της Προσκοπικής ιδέας.
Του διαπρεπούς Καθηγητή, του πετυχημένου οικογενειάρχη.
Ο Άγγελος υπήρξε πάντοτε ακαταπόνητος, ανιδιοτελής και ανυστερόβουλος εργάτης των κοινών στοιχημάτων και οραμάτων της Πάτρας, χωρίς να φείδεται κόπου, χρόνου, αλλά και χρημάτων προκειμένου να διακονήσει την πόλη και τους θεσμούς της.
Από σήμερα με την εκδημία του Άγγελου Πολυδωρόπουλου, η Πάτρα γίνεται φτωχότερη.
Όμως η βαριά παρακαταθήκη που αφήνει στην Πάτρα με το προσωπικό του παράδειγμα, αποτελεί φωτεινό φάρο και εγχειρίδιο ζωής για όλους μας.
Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια για την τεράστια απώλεια και προσεύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Πατραϊκής γης που θα τον υποδεχθεί στα σπλάχνα της»

Συλλυπητήριο μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλου για το θάνατο του Άγγελου Πολυδωρόπουλου

Ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος δεν ήταν απλά ένας ακόμη από τους πολλούς που δούλεψαν για να γίνει μεγάλο το Καρναβάλι της Πάτρας. Ήταν από εκείνους που ταύτισαν απόλυτα το όνομά τους με την μεγάλη αυτή διοργάνωση. Από τους ανθρώπους που της έδωσαν κατεύθυνση, που της έδωσαν «άρωμα» και την προίκισαν με ιδέες. Ήταν από τους μπροστάρηδες ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος, από τους πολύτιμους γνώστες του Καρναβαλιού. Ήταν όμως και ένας ωραίος άνθρωπος, με ήθος και αρχές, με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια. Ένας ενεργός πολίτης από αυτούς που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να πάει μπροστά. Θα λείψει πολύ, από τους χιλιάδες καρναβαλιστές που μεγάλωσαν μαζί του, που έμαθαν από αυτόν και έχουν να θυμούνται πολλές και ωραίες στιγμές μαζί του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά και σε όσους τον αισθάνονταν ως μέλος της οικογένειάς τους, και ήταν πολλοί.

Ο Πρύτανης και τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια του συνταξιούχου μέλους του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του π. ΤΕΙ Πάτρας, Άγγελου Πολυδωρόπουλου.
Ο αγαπημένος Άγγελος της Κοινότητας μας, τίμησε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο δίδαξε, επιδεικνύοντας εξαιρετική αγάπη για τους φοιτητές του και τους συναδέλφους του.
Το ήθος του, η προθυμία του, το χαμόγελο του, τα αστεία του και η ευγένεια του, θα μείνουν χαραγμένα στις μνήμες όλων μας.
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στη θλίψη της οικογένειας του.

Οι σκέψεις μας θα τον συνοδεύουν στην αιωνιότητα που πορεύτηκε.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Δρ. Βασίλης Τριανταφύλλου
Καθηγητής