Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

advertisement

Κυρώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου οι τελικοί ενιαίοι, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αξιολογικοί πίνακες επιλογής υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα τις αντιδράσεις της Ν.Δ. προκάλεσαν οι καταγγελίες τριών αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας, του Δ. Πεππέ, Β. Παληγιάννη και Ν. Φασφαλή, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου επιλογής των 13 περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν την άρνηση του προέδρου του συμβουλίου να γνωστοποιήσει η βαθμολογία κάθε μέλους ανά υποψήφιο κατά το στάδιο της συνέντευξης.

Επίσης, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «οι συνεχείς μεθοδεύσεις στη διαδικασία επιλογής περιφερειακών διευθυντών επιβεβαιώνουν ότι η άλωση του κράτους και στην εκπαίδευση είναι βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας και του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί πλήρως για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην κομματικοποίηση της Παιδείας, επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης».

«Η καταγγελία των τριών αιρετών είναι εντελώς ανυπόστατη, καθώς είναι αντίθετη με τις διατάξεις του νόμου, ο οποίος και τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια. Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στην τήρηση της νομιμότητας, όπως δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία», τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές

Από τον τελικό πίνακα προκύπτει ότι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές επιλέγονται οι:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Κ ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ. ΚΟΣΥΒΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θ. ΜΑΡΔΙΡΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Γ. ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. ΚΟΠΤΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΜ.ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ν. ΡΑΠΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΛ. ΜΠΕΝΙΑΤΑ