Ονειρευόμαστε μια πόλη που θα βοηθά τα παιδιά να πετύχουν τα όνειρά τους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία που είχε ξεκινήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Τζανάκος για την ένταξη ελληνικών Δήμων, στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες οι οποίοι διεξάγονται κάθε χρόνο στα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων, με συμμετοχή εκατοντάδων Δήμων άλλων κρατών και πολλών χιλιάδων αθλητριών και αθλητών μεταξύ 12 – 15 χρόνων.
«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου παιδικού αθλητισμού και η Ελλάδα, ειδικότερα δε η Πάτρα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν», δηλώνει ο Νίκος Τζανάκος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων, οποία και ενέκρινε τη συμμετοχή των συνολικά οκτώ ελληνικών Δήμων και συγκεκριμένα: Πάτρας, Μεσολογγίου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Σάμου, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και (από παλιά μέλος) Σπάρτης.
Έτσι ξεκινά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας συμμετοχής στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούλιο στην πόλη Ufa της Ρωσίας.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας και επικεφαλής του συνδυασμού «Πάτρα: Η δική μας Πόλη» Νίκος Τζανάκος, δηλώνει:
«Κάθε Δήμος πρέπει να είναι καθημερινός συμπαραστάτης στο όνειρο κάθε παιδιού που ασχολείται με τον αθλητισμό. Πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις της επιτυχίας. Ξεκινώντας από τις στοιχειώδεις υποδομές σε κάθε αθλητική εγκατάσταση και καταλήγοντας στο να ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες της συμμετοχής σε διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας.
Επισημαίνουμε πως από το 2000 μέχρι σήμερα η Πάτρα έχει συμμετάσχει ανελλιπώς σε 21 παγκόσμιες διοργανώσεις σε 21 διαφορετικές χώρες του κόσμου με περισσότερους από 550 νέους αθλητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία εκτός της διεθνούς αθλητικής συμμετοχής τους να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και να γίνουν πρεσβευτές της πόλης μας και της χώρας στο εξωτερικό. Ας σημειωθεί πως τα έξοδα φιλοξενίας είναι όλα καλυμμένα από τον αντίστοιχο Δήμο που φιλοξενεί τους αγώνες.
Στη επερχόμενη διοργάνωση του Ιουλίου στη Ρωσία υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν 80 περίπου αθλητές –παιδιά και από τους οκτώ Δήμους.
Οι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες I.C.G. είναι μια σημαντική ευκαιρία για κάθε παιδί. Κατά συνέπεια η ελάχιστη υποχρέωση ενός Δήμου είναι η συμμετοχή του σε αυτούς. Στην περίπτωση της δικής μας πόλης, αυτή την Πάτρα ονειρευόμαστε. Μια Πάτρα που να παρέχει στους νέους της τη δυνατότητα εκτός του να πετύχουν τα όνειρά τους να γίνουν πολίτες του κόσμου παίρνοντας εμπειρίες πολύτιμες με τις οποίες θα βοηθήσουν το μέλλον της πόλης μας».