Μυρσίνη Λοϊζου : Την διώχνουν από το ευρωψηφοδέλτιο μετά το σάλο για τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Ενα βήμα πριν από την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Μυρσίνη Λοϊζου μετά από τον σάλο που ξέσπασε με τη σύνταξη που έπαιρνε επί 5,5 χρόνια της νεκρής μητέρα της και την καταδίκη από το δικαστήριο, και μάλιστα από Εφετείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε την παραίτησή της και τις επόμενες ώρες θα βρεθεί εκτός ψηφοδελτίου.

Εντός της ημέρας θα δημοσιοποιηθεί επιστολή παραίτησής της, όμως, είναι φανερό ότι εξαναγκάζεται σε αυτή την απόφαση καθώς εκτίθεται όλη η κυβέρνηση. Για το θέμα αυτό θέση πήρε και η ΝΔ η οποία ζήτησε την αποπομπή της από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα.

Η παραίτηση έρχεται μετά τα δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου» και του Πρώτου Θέματος για την καταδικαστική απόφαση εναντίον της κ. Λοίζου επειδή λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει.

Αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος προσπάθησε να την καλύψει, όμως, η θύελλα διαμαρτυριών που σηκώθηκε αναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει όπισθεν ολοταχώς.

Στην εκπομπή Alpha Reportaz μίλησε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι σίγουρος ότι η κα Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για τα σημερινά δημοσιεύματα». Είπε ακόμα ότι «είμαι πεπεισμένος ότι η κα Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά».

Νωρίτερα, όμως, ο Σπύρος Δανέλλης, που φέρεται να είναι και αυτός υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αν πρέπει να αποσυρθεί η Μυρσίνη Λοΐζου, ο Σπύρος Δανέλλης, απάντησε: «Νομίζω, ναι… όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα» και συνέχισε λέγοντας, «παρά την γενικευμένη υποκρισία που υπάρχει, γιατί βλέπετε στο δημόσιο στίβο πόσα πρόσωπα ελέγχονται».«Κάθε Έλληνας πολίτης, ιδιαίτερα όποιος εκτίθεται στο δημόσιο στίβο πρέπει να είναι καθαρός», τόνισε ο Σπύρος Δανέλλης.