ΠΑΤΡΑ: Ο Χαράλαμπος Στανίτσας στο “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

«Στις εκλογές του 2019 δηλώνω και πάλι παρών!» τονίζει ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Στανίτσας, που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ”.
«Από το 2010 που πρωτοξεκίνησα το ταξίδι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένος με την πόλη μου, την Πάτρα και αυτή η αγάπη με φέρνει στο “σπιράλ”. Μια παράταξη νέα, φρέσκια, ζωηρή με ανήσυχο πνεύμα και αέρα ανανέωσης. Με φέρνει να συμπορεύομαι με τον Πέτρο Ψωμά, έναν φίλο που συνεργαστήκαμε από το 2010 και εκτίμησα την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και την καθαρότητα της σκέψης του, τη μεθοδικότητά του και την οργάνωσή του» δηλώνει και προσθέτει: «Στο “σπιράλ” είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε στην πόλη την πρωτοτυπία μας, τη φρεσκάδα μας, την επινοητικότητά μας, τον “κοινό νου”. Να αντικαταστήσουμε την αγκύλωση και την ακαμψία με τη δράση, την οίηση και την αλαζονεία με τη μετριοφροσύνη, τις εμμονές με τη συνεννόηση, την κομματική εμπάθεια με τη διαλλακτικότητα, την καταγγελία με τη δημιουργία, την κατήφεια με τον ενθουσιασμό. Προτιμώ τη συμμετοχή, την εμπλοκή και τη δράση, δεν μπορώ τη γκρίνια, τη μεμψιμοιρία και τον εφησυχασμό!».
Ο Χαράλαμπος Στανίτσας του Γερασιμαγγέλου, γιός ιερατικής πολύτεκνης οικογένειας, με καταγωγή από την Κεφαλληνία, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977 και μεγάλωσε στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα της Κλασικής Φιλολογίας και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις “Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στην Σχολική Μονάδα” του ΕΚΠΑ. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και είναι Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής. Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Ιωάννα Κυριακοπούλου, με την οποία έχει αποκτήσει 5 παιδιά (τρία αγόρια και δύο κορίτσια). Εργάστηκε για δέκα χρόνια, μέχρι το 2011, στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών και έκτοτε υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. Σήμερα, διδάσκει στο 9ο και 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Πάτρας. Στις εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη “Τώρα για την Πάτρα, Γ. Δημαράς” και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Αντιδήμαρχος Υγείας- Πρόνοιας, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και ΜΜΕ και Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Δημαρά. Επίσης είναι μέλος στο ΔΣ της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων. Στις εκλογές του 2014 ήταν πρώτος αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος.