Η «Πατριωτική Αυγή» αποτελεί την αυτοδιοικητική έκφραση του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή»

SINIS

Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές θα συμμετάσχουμε αναδεικνύοντας τις πτυχές της κοσμοθεωρίας μας, για την επικράτηση νέων ηθικών, πνευματικών, κοινωνικών και ψυχικών αξιών.

Σ’ αυτή την συμμετοχική διαδικασία στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, η παράταξή μας δεν πρόκειται να αρκεσθεί σε αριθμητική προσθαφαίρεση των κονδυλίων, που θα προορίζονται για τα αναπτυξιακά προγράμματα της Δυτικής Ελλάδος.

Θεωρούμε την αλληλεγγύη, ως τον κυριότερο συνδετικό κρίκο μεταξύ όλων των λαϊκών τάξεων, αγνοώντας οποιαδήποτε κοινωνική διαστρωμάτωση, βάσει των εισοδηματικών και οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Αναγνωρίζουμε στην πλουτοκρατική ολιγαρχία, όπως και στους καθοδηγητές της αριστερής κομματοσυνδικαλιστικής προπαγάνδας, τους υπονομευτές των δικαίων του λαού.

Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης των φτωχών και των αδυνάτων, ελέγχοντας την διάθεση του χρήματος ως μέσο εξασφάλισης της ανάπτυξης, χωρίς να διαταράξουμε και υποβαθμίσουμε την ζωή των κατοίκων.

Θεωρούμε τον εθνικισμό ως τη μόνη αληθινή πραγματιστική θεώρηση του κόσμου. Η εναρμόνιση με τη φύση, αποτελεί για εμάς πρωταρχικό αξίωμα της κοσμοθεωρίας και βιοθεωρίας μας, δηλαδή του τρόπου ζωής μας.

Η φύση από μόνη της προσδιορίζεται από την ποικιλομορφία, την ανομοιογένεια, την διαφορετικότητα αλλά και την αρμονία που οφείλουμε να περιφρουρήσουμε.

Όλα τα επενδυτικά προγράμματα που αφορούν την περιφέρειά μας, οφείλουν να εξυπηρετούν πρωτίστως την εθνική πολιτική και τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία οικονομική συναλλαγή που εξυπηρετεί κομματικές επιλογές, υποβαθμίζει το περιβάλλον, αντίκειται στις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας και προσβάλλει την ορθοδοξία και τα ήθη μας.

Έχοντας πλήρη συνείδηση των ιστορικών και πολιτισμικών μας καταβολών που συνδιαμόρφωσαν το Έθνος μας, αποτελεί καθήκον για εμάς, η προστασία και ανάδειξη αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιστορικών μας μνημείων.

Η δυνατότητα ίσων ευκαιριών που αποτελεί θεμελιώδη αρχή ενός εθνικιστικού κράτους, πρέπει να επιμερίζεται στους πολίτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις αρετές και τις ικανότητές τους στον τομέα που επιλέγουν, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και μεροληπτικές επιλογές.

Ως πυρήνας του Έθνους που είναι η οικογένεια και αποτελεί το γενεσιουργό κύτταρο, που εξασφαλίζει τη διαιώνιση και τη βιολογική συνέχεια του λαού μας, οφείλουμε να την στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Οι γυναίκες και οι νέοι αποτελούν τα πλέον δοκιμαζόμενα μέλη της ελληνικής κοινωνίας στην εύρεση εργασίας, στις ίσες ευκαιρίες, στους χώρους απασχόλησής τους.

Δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, του πολυπολιτισμού, της τυραννίας του χρήματος, της ανηθικότητας και της πολυφυλετικής κοινωνίας.

Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών και των πατρίδων.

Πιστεύουμε ότι η διαχείριση εθνικών και κοινωνικών πόρων, πρέπει να αποτελεί πεδίο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ολόκληρης της περιφέρειας και εις ουδεμία περίπτωση ευκαιρίες πλουτισμού και λατρείας της ύλης.

Όπως έγραψε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, μια από τις κορυφαίες πνευματικές φυσιογνωμίες του νεώτερου ελληνισμού : «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα! Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης