Εμμένει η κυβέρνηση για Α΄ κατοικία – Έχουμε αυτονομία λένε Ρήγας και Κουβέλης

Σε γραμμή σύγκρουσης με τους Θεσμούς όσο αφορά στην προστασία της Α΄ κατοικίας φαίνεται πως κινούνται κυβερνητικά στελέχη καθώς πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για αυτονομία της χώρας στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής.

Παρά το γεγονός ότι ευρωπαϊοι αξιωματούχου – μεταξύ αυτών και ο επίτροπος οικονομικών Υποθεσέων Πιερ Μοσκοβισί – έχουν ταχθεί κατά των μονομερών ενεργειών από πλευράς κυβέρνησης, υπουργοί προαναγγέλουν πως αν χρειαστεί θα προχωρήσουν χωρίς τη συγκατάθεση των Θεσμών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, υποστήριξε για το θέμα μιλώντας στο News 24/7  ότι «δεν έχουν το δικαίωμα οι θεσμικοί μας πιστωτές να μας εμποδίσουν. Η ΝΔ είχε επενδύσει στην περικοπή των συντάξεων και δεν της βγήκε. Ούτε τώρα θα της βγει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη. Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο Fm  για τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην προστασία της κύριας κατοικίας και κατά πόσο θα αποτελέσει αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της ο υπουργός παρατήρησε ότι η χώρα έχει βγει από την επιτήρηση κι η όποια συζήτηση γίνεται με τους Ευρωπαίους εταίρους γίνεται αναφορικά με τη διαδικασία που έχει σχέση με τις τράπεζες.

«Η κυβέρνηση έχει την αυτονομία της, στη βάση της οικονομικής της πολιτικής -ακούγοντας βέβαια και συνυπολογίζοντας και απόψεις των εταίρων- να προχωρήσει και θα προχωρήσει για τη ρύθμιση, όπως ακριβώς την επιλέγει».

Το στοιχείο της μονομερούς τοποθέτησης, πρόσθεσε,  δεν πρέπει να το αποκλείουμε ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αξία των ακινήτων, τα οποία θα ενταχθούν στη ρύθμιση. «Είναι γνωστό ότι η συζήτηση γίνεται για το ποιο θα είναι το ύψος της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, που θα περιληφθούν και θα ενταχθούν στην προστατευτική αυτή ρύθμιση της πρώτης κατοικίας», εξήγησε.