Το μεγάλο μυστικό του Δημήτρη Μητροπάνου -Δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά του

Ένα μυστικό του Δημήτρη Μητροπάνου, που δεν ήξερε ούτε η οικογένειά του, αποκάλυψε η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη.

Ο τραγουδιστής είχε δώσει χρήματα για να φτιαχτεί το μνήμα του σπουδαίου Γιώργο Ζαμπέτα.

«Ο Μητροπάνος έφτιαξε το μνήμα του πατέρα μου Γιώργου Ζαμπέτα και ζήτησε από τη μάνα μου να μην το μάθει κανείς. Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη. Μεταξύ τους είχαν μια σχέση πατέρα – γιου», δήλωσε στην Espresso.

Το μυστικό, που κρατιόταν κρυφό για 27 χρόνια, αφορά τον τάφο του Γιώργου Ζαμπέτα, για το οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε τότε 1.000.000 δραχμές.

«Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας» είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία προτού πεθάνει εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στην κόρη της Καίτη, λέγοντάς της: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο στου πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος». 

Η χήρα του μουσικοσυνθέτη δεν είχε την οικονομική άνεση να φτιάξει το μνήμα, καθώς κόστιζε ακριβά. Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Γιώργου Ζαμπέτα, ο Δημήτρης Μητροπάνος επισκέφτηκε τη χήρα. «Με τον Δημήτρη ο πατέρας μου είχε μια σχέση οικογενειακή. Απίστευτη. Σαν πατέρας με γιο» θυμάται η Καίτη και προσθέτει: «Μου είχε αναφέρει η μάνα μου ότι ο Μητροπάνος την είχε επισκεφτεί και της είχε δώσει 1.000.000 δραχμές. Συγκεκριμένα μου είχε πει: “Όσο ζω, Καίτη μου, θα θυμάμαι ότι χάρη στον Μητροπάνο φτιάξαμε το μνήμα του μπαμπά σου. Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς”. Το μυστικό αυτό για να μην το πάρει μαζί της η μάνα μου, το εμπιστεύτηκε σε μένα. Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Μητροπάνου».

Η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα θυμάται ότι ο πατέρας της είχε τον τραγουδιστή στα πρώτα του βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. «Είχε ζητήσει από τον Μητροπάνο, αν δεν τον πλήρωναν οι μαγαζάτορες, να του το λέει για να τους κατσαδιάζει. Ο μπαμπάς μου πολλές φορές τον χαρτζιλίκωνε» σημειώνει η Καίτη Ζαμπέτα.