Γιούνκερ: Δεν θα δοθούν περισσότερες εγγυήσεις στη Βρετανία για το Brexit

advertisement

«Όχι» σε περαιτέρω διαπραγμάτευση για το Brexit λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που υποστηρίζει ότι η απόφαση των Βρυξελλών στο αίτημα της Τερέζα Μέι για αναβολή της εξόδου της Βρετανίας δεν θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει μεγάλες χειρονομίες προς την Μεγάλη Βρετανία και τώρα το Λονδίνο πρέπει από την πλευρά του να προσφέρει σαφήνεια», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ νωρίτερα σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι το πιθανότερο είναι οι διαβουλεύσεις για ενδεχόμενη αναβολή να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. «Δεν θα γίνει ούτε μετα-διαπραγμάτευση ούτε επαναδιαπραγμάτευση ούτε θα δοθούν επιπλέον εγγυήσεις ή παραχωρήσεις. Η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντι Γιούνκερ επανέλαβε το αίτημά του να αποκλειστεί το Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν από το ΕΛΚ, σημειώνοντας ότι «απέχει από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες». Ο κ. Γιούνκερ είχε ήδη πριν από δύο χρόνια προτείνει την αποπομπή του κόμματος του κ. Όρμπαν από το ΕΛΚ και σε αυτές τις ευρωεκλογές βρίσκεται στο στόχαστρο της προεκλογικής καμπάνιας του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, κυρίως λόγω της πολιτικής για το προσφυγικό.