Το «Χρυσό Κορίτσι» έγινε 97 και το γιόρτασε με μια παρτίδα πόκερ

Η Betty White γιορτάζει τα 97α γενέθλια με μια παρτίδα πόκερ. Η αειεθαλής ηθοποιός δήλωσε πως κάθε Πέμπτη ημέρα στην οποία συνέπιπταν τα γενέθλιά της έπαιζε πόκερ με τους φίλους της εδώ και δεκαετίες και δεν ήταν δυνατόν να τους «προδώσει» αλλάζοντας τη συνήθειά της.

Οι πολυάριθμοι φανς της Μπέτι Γουάιτ, του τελευταίου επιζώντος μέλους από την δημοφιλή σειρά «Χρυσά Κορίτσια» είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή της ότι αξίζει να έχεις μεγάλη ζωή, σκυλιά και βότκα.

Όταν τη ρωτούν για το μυστικό της μακροζωίας της απαντά ότι δεν αρκεί η υγιεινή ζωή αλλά το να ζει κάποιος απολαυστικά και να επιτάσσει το θετικό και όχι το αρνητικό. «Οι άνθρωποι συνήθως βρίσκουν κάτι για το οποίο να μπορούν να διαμαρτυρηθούν, αντί να πουν «αυτό είναι υπέροχο». Όμως, αν ψάξει κάποιος γύρω του θα βρει ένα σωρό υπέροχα πράγματα».

Η Μπέτι Γουάιτ γεννήθηκε το 1922 στο στο Oak Park του Illinois και μετακόμισε στην Καλιφόρνια με τους γονείς της ως παιδί.

Ξεκίνησε την τηλεοπτική σταδιοδρομία της στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Από τα 20 προσπαθούσε να βρει ρόλους αλλά την είχαν απορρίψει ξανά και ξανά λέγοντάς της ότι δεν ήταν φωτογενής. Το δίδαγμα της Μπέτι Γουάιτ σήμερα προς τους νεότερους συναδέλφους της είναι ένα: «Μην εγκαταλείπετε». Στη δεκαετία του 50 υποδύθηκε την Ελισάβετ και στη συνέχεια έγινε απίστευτα δημοφιλής παίζοντας τη Sue Ann Nivens στο σόου της MaryTylerMoore. Ήταν τα Χρυσά Κορίτσια της δεκαετίας του ’80, στα οποία υποδύθηκε τη γλυκιά και αφελή Rose Nylund μαζί με τους συναδέλφους Rue McClanahan, Bea Arthur και Estelle Getty που την εκτίναξαν κυριολεκτικά σε δημοφιλία και στο αμερικανικό boxoffice. Οι γυναίκες οι οποίες έδειξαν για πρώτη φορά στην τηλεόραση ότι η ζωή δε σταματά στα 60 διασκέδαζαν στα γυρίσματα όσο ποτέ άλλοτε στην καριέρα τους. Το μυστικό της επιτυχίας τους ήταν η μεταξύ τους χημεία λέει η Γουάιτ. « Ήταν σαν να συνεργαζόμασταν μαζί πάντα» θυμάται. Η αγάπη και η φιλιά μεταξύ τους διήρκεσε μέχρι το τέλος.

Η Μπέτι Γουάιτ λατρεύει τα ζώα και έχει γράψει το βιβλίο «Betty & Friends: Η ζωή μου στο ζωολογικό κήπο», το 2012 με φωτογραφίες και ανέκδοτες ιστορίες με τα ζώα, καθώς είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Greater Los Angeles Zoo Association.

Πως θέλει να τη θυμούνται;  «με ένα χαμόγελο, με πολλά γέλια», απαντά.