ΠΑΤΡΑ: Οι εκπαιδευτές οδηγών για την ταλαιπωρία τους και το «πάγωμα» των εξετάσεων –

Οι εκπαιδευτές οδήγησης & κυκλοφοριακής αγωγής ,οι σχολές οδηγών καθώς και οι υποψήφιοι οδηγοί και οδηγοί, υφίστανται το τελευταίο διάστημα μια ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου αφού εδώ και έξι μήνες έχουν ΠΑΓΩΣΕΙ οι διαδικασίες των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τα τέλη Φεβρουαρίου η «αποχή» των εξεταστών από το έργο των εξετάσεων λόγω της κόντρας τους για οικονομικούς λόγους με το υπουργείο Μεταφορών, κράτησε σε ΟΜΗΡΙΑ τους εκπαιδευτές οδήγησης & κυκλοφοριακής αγωγής ,τις σχολές οδηγών καθώς και τους υποψήφιους οδηγούς και οδηγούς για διάστημα μεγαλύτερο των 5 μηνών!
Το Μάρτιο και αφού τελικά τα βρήκαν υπουργείο και εξεταστές, ξεκίνησαν οι εξετάσεις για μια μόλις εβδομάδα και ξανασταμάτησαν. Ο λόγος είναι το νέο νομοσχέδιο που έφερε ο υπουργός και έγινε νόμος του κράτους, το οποίο φέρνει αλλαγές στις διαδικασίες των εξετάσεων. Αλλαγές όμως που ούτε το ίδιο το υπουργείο δεν μπορεί να εφαρμόσει και που όλοι οι εμπλεκόμενοι (εκπαιδευτές, εξεταστές, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ) φώναζαν πως είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν.
Ενδεικτικά με το νέο νόμο, απαιτούνται κλωβοί απενεργοποίησης των κινητών στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων και κάμερες παρακολούθησης, τα οποία φυσικά δεν διατίθενται από καμία υπηρεσία.
Επιτάσσονται εκτός των άλλων τα εκπαιδευτικά μας οχήματα, αφού το υπουργείο ΑΠΑΙΤΕΙ να τα χρησιμοποιεί για να κάνει εξετάσεις αλλά χωρίς την παρουσία μας την ώρα της εξέτασης , αφήνοντας πρωτίστως την ασφάλεια των εξεταζόμενων υποψηφίων οδηγών στο έλεος της μοίρας. Μάλιστα για αυτό το λόγο απαιτείται να προσκομίζει ο υποψήφιος ειδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα τον καλύπτει στο στάδιο της εξέτασης που θα βρίσκεται μόνος του εντός του οχήματος με κόστος που θα επιβαρύνει τον ίδιο. Και ενώ οι ασφαλιστικές ενημερώνουν με επιστολές τους πως τέτοιο προϊόν δεν υπάρχει, το υπουργείο επιμένει να το ζητάει.
Επιστρατεύει ακόμα και εμάς τους ίδιους, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ μας να επιβαίνουμε κατά τις εξετάσεις σε οχήματα όχι δικά μας, αλλά συναδέλφων, δημιουργώντας μεγάλα εργασιακά προβλήματα, αλλά και δυσκολίες στους υποψηφίους που θα πρέπει να ανέχονται με το έτσι θέλω διαφορετικό εκπαιδευτή από αυτόν που επέλεξαν και πλήρωσαν για την εκπαίδευσή τους.
Μαθητές μας, υποψήφιοι οδηγοί, περνάτε ώρες με τους εκπαιδευτές σας μέσα στα οχήματα. Μοιραζόμαστε ανησυχίες και προβληματισμούς . Γνωρίζετε πολύ καλα πως ειμαστε αυτοί που δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παιξει με την οδική ασφάλεια & τις ζωές σας . Είμαστε όλοι δέσμιοι της αδιαλλαξίας και της προχειρότητας ενός υπουργείου, που σχεδιάζει στον αέρα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη κανενός.
Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα στήριξή σας και σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας σε κάθε κίνησή μας έως τον απεγκλωβισμό όλων μας από αυτή την κατάσταση.
Με τιμή,
Εκπαιδευτές Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής – Σχολές Οδηγών ΠΑΤΡΑΣ