Ο Πελετίδης εκβιάζει τον Π.Ο.Π. και εξευτελίζει το φιλόξενο πνεύμα των Πατρινών!

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή θα αποσύρει την αιγίδα της από τον ποδηλατικό αγώνα «Θυσίας» επειδή εκδήλωσε την επιθυμία να λάβει μέρος σε αυτόν ο λάτρης της ποδηλασίας ,πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.Τζέφρι Πάιατ.

Το ΚΚΕ έχει όλο το δικαίωμα να θεωρεί ανεπιθύμητο τον κ.Πάιατ στο σπίτι του Περισσού.

Ο Δήμος της Πάτρας,  όμως, δεν δικαιούται να κλείνει κατάμουτρα την πόρτα

στον Αμερικάνο πρέσβη και σε όποιον πολιτικό ή διπλωματικό παράγοντα ξένης χώρας επιθυμεί να συμμετάσχει σε εκδήλωση φορέα της πόλης μας.

Ο κ.Πελετίδης δεν εξελέγη Δήμαρχος για να ασκεί εξωτερική πολιτική.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ.Πελετίδη, σαν κομουνιστής, να διαφωνεί με τις ΗΠΑ, οφείλει ωστόσο ως Δήμαρχος και οικοδεσπότης να είναι ευγενής και καταδεκτικός απέναντι στον καθένα θεσμικό παράγοντα ξένης χώρας , άρα και στον κ.Πάιατ.

Ο «Γύρος Θυσίας» είναι ένας ιστορικός ποδηλατικός αγώνας, που διοργανώνεται στην διαδρομή Πάτρας –Καλαβρύτων με μεράκι και αγάπη από τον Ποδηλατικό Όμιλο της Πάτρας επί 42 συναπτά έτη. Είναι  λοιπόν ανήκουστο να αφαιρείται η στήριξη του Δήμου από την διοργάνωση και να τιμωρείται ένας αθλητικός σύλλογος , επειδή δέχεται να συμμετάσχει στον «Γύρο Θυσίας» ένας επώνυμος φιλοξενούμενος όπως είναι ο κ.Πάιατ, που με την συμμετοχή του  προσδίδει αίγλη στον αγώνα και διαφημίζει ασφαλώς την σπουδαία διοργάνωση.

Δεν είναι μόνο ο Πελετίδης που διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Και άλλοι πολιτικοί, όπως και εγώ, έχουμε επιμέρους ή και γενικότερες διαφωνίες, είναι όμως απαράδεκτο να τις εμπλέκουμε σε ένα αμιγώς αθλητικό γεγονός και δη τόσο μεγάλης σημασίας.

Εύχομαι, έστω και την ύστατη ώρα, ακόμα και τώρα που είναι προεκλογική η περίοδος, να «ανανήψει» ο κ.Πελετίδης και να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος της φιλόξενης Πάτρας και όχι φερέφωνο του ΚΚΕ!