Η Πέγκυ Σταθακοπούλου εξηγεί γιατί αποφάσισε να κατέβει υποψήφια στις ευρωεκλογές

«Επιθυμώ να στηρίξω με την δράση μου εντός κι εκτός Ελλάδας τις γυναίκες κάθε ηλικίας» αναφέρει σε γραπτό μήνυμά της η Πέγκυ Σταθακοπούλου, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφια με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές.

«Το κόμμα της ΝΔ προσβλέπει σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πολύ κοντά  σ’ αυτό που ονειρεύομαι» τονίζει η Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Το μήνυμα της Πέγκυς Σταθακοπούλου

«Είμαι η Πέγκυ Σταθακοπούλου.
Όλα αυτά τα χρόνια  μέσα από τον κόσμο του Θεάτρου, της Τέχνης και του Πολιτισμού ως ηθοποιός και καλλιτέχνης, αλλά και μέσα από τις σπουδές μου, τις προσωπικές μου επιλογές, τις αξίες μου και την βαθιά μου περιέργεια για την Αλήθεια, δημιουργώ, εξελίσσομαι, ευαισθητοποιούμαι  κι επαναπροσδιορίζομαι.
Στο πλαίσιο αυτού ακριβώς του επαναπροσδιορισμού σημαντικών στόχων ζωής και καριέρας, είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ..

Πιστεύω ακράδαντα, ότι η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη συμπορεύεται με αυτή του Ευρωπαίου και ότι η συνέργεια των δύο αυτών ιδιοτήτων μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη για την χώρα μας. Ως γυναίκα, επιθυμώ να στηρίξω με την δράση μου εντός κι εκτός Ελλάδας τις γυναίκες κάθε ηλικίας, που είτε ως εργαζόμενες είτε ως νοικοκυρές και μητέρες – συχνά και όλα αυτά μαζί- δρουν προς όφελος της κοινωνικής συνοχής και προόδου.

Ως καλλιτέχνις που έχω ασχοληθεί με τον Πολιτισμό και την Τέχνη, θέλω να μοιραστώ την άποψή μου ότι αυτά τα δύο αποτελούν βασικούς άξονες μιας δομημένης, πλούσιας, ανατρεπτικής, ανοιχτής ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινωνίας, έναν Τόπο  πνευματικής  συνάντησης και ανταλλαγής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με όλους τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών. Κυρίως όμως, και μετά από αυτή την πολυετή, στυγερή, συνεχιζόμενη κρίση,  θέλω να μπορώ να  δώσω ειλικρινείς απαντήσεις σε μένα και το παιδί μου, στους φοιτητές μου και στους νέους μου συναδέλφους για το ακριβώς συμβαίνει. Και θέλω να ξέρω -εγώ προσωπικά και για μένα- ότι τουλάχιστον προσπάθησα να καταλάβω σε βάθος τα προβλήματα της χώρας μου και στη συνέχεια  ότι  πρότεινα  και  εργάστηκα  για να βρούμε  λύσεις στην ευρύτερη κοινότητα που καλούμαστε να ζήσουμε, σε ένα διάστημα που η Ευρωπαϊκή ιδέα τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ, βασίζεται σε ώριμη σκέψη, μετά την ανοιχτή πρόσκληση του Προέδρου  του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς κάθε Έλληνα Πολίτη να συνδράμει με τις δυνάμεις του στην ανόρθωση της χώρας. Με συγκίνησε αυτό το κάλεσμα και με κινητοποίησε ουσιαστικά.

Το κόμμα της ΝΔ προσβλέπει σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πολύ κοντά  σ’ αυτό που ονειρεύομαι. Με δυνατή παρουσία και  εμπεριστατωμένο λόγο  στην Ευρώπη της επόμενης δεκαετίας. Πιστεύω πως  στόχος μας  πρέπει να είναι  η ενδυνάμωση της συνείδησης ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια κοινότητα.
Όλοι  αγαπάμε την πατρίδα μας και όλοι χρειάζεται να δράσουμε από κοινού. Θεωρώ ότι η δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής  αρχιτεκτονικής είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων προκλήσεων αλλά και για την μακροπρόθεσμη διασφάλιση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας του ευρώ και της Ένωσης.
Νομίζω πως πρέπει να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε ΜΕΣΑ και ΤΡΟΠΟΥΣ,έτσι ώστε να μην υφίσταται πλέον η εντύπωση ότι το γενικότερο ευρωπαϊκό συμφέρον, δεν συνάδει με τα εθνικά  μας συμφέροντα.

Ο στόχος μου είναι ένας και σαφής. Στο κομμάτι που με αφορά να επιτύχουμε μια Ένωση της Αλληλεγγύης αλλά και της Διαφοροποίησης. Με περισσότερη Δημοκρατία στην καθημερινή μας ζωή. Με περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας.
Επιθυμώ όλοι εμείς, να επιλέξουμε  το μέλλον μας. Να το δημιουργήσουμε! Ας το κάνουμε μαζί!» καταλήγει το μήνυμα της Πέγκυς Σταθακοπούλου.