(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο δήμαρχος Κ.Πελετίδης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό του – Τα ονόματα όλων των υποψηφίων

Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάτρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους, ανέφερε:
“Σας καλέσαμε εδώ σήμερα για να ανακοινώνουμε τους πρώτους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Πατρέων.
Από την αρχή της θητείας μας ήμασταν με τον λαό, αγωνιστήκαμε για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του. Πορευτήκαμε με όσους θέλουν μια καλύτερη ζωή, με όσους διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα που πηγαίνουν τη ζωή μπροστά, με όσους επιθυμούν την αναβάθμιση της πόλης, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με όσους απαιτούν να έχουν ότι τους ανήκει.
Αυτός ο αγώνας και αυτή η συμπόρευση εκφράζεται τώρα και στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Γι’ αυτό και τα πρόσωπα που το αποτελούν είναι άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί στους αγώνες που έδωσε και δίνει ο πατραϊκός λαός. Αγωνιστές «της διπλανής πόρτας», που βρέθηκαν δίπλα μας στην μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα με σύνθημα Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Που πρωτοστάτησαν στους αγώνες να μην βγει στο σφυρί η περιουσία των λαϊκών οικογενειών, που «έβαλαν πλάτη» να επανασυνδεθούν τα κομμένα ρεύματα, για το σύνολο των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχόλησαν την πόλη μας.
Έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο.
Ορισμένοι συνεχίζουν στο δρόμο της ψευτιάς και της συκοφαντίας. Νομίζουν πως μπορούν να κρύψουν και να μηδενίσουν το έργο που έγινε τα τελευταία τεσσεράμιση χρόνια, ένα έργο πρωτόγνωρο, μέσα σε δυσμενείς συνθήκες εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών, οικονομικής ασφυξίας και μεγάλης έλλειψης προσωπικού.
Έχουν εξαπολύσει συντονισμένη επίθεση στη Δημοτική Αρχή γιατί στηρίξει τον λαό που σηκώνει το ανάστημά του, ζητάει αυτά που δικαιούται και έχει νίκες και αποτελέσματα. Τον θέλουν βουβό, προσκυνημένο, γιατί καταλαβαίνουν ότι αν ο λαός είναι ενωμένος, αποφασισμένος, πει μέχρι εδώ και μην παρέκει, κατανοήσει ότι για τα βάσανά του υπεύθυνη είναι η πολιτική που ενισχύει την κυριαρχία των λίγων, θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τα οικονομικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι αδημονούν να έρθουν στο Δήμο και κάνουν τα πάντα για να τοπετύχουν. Δηλώνουν μάλιστα πως στον δεύτερο γύρο θα ενωθούν, για να διώξουν την Δημοτική Αρχή.
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον πατραϊκό λαό, που από την πρώτη Κυριακή μπορεί να τους κόψει την όρεξη.
Να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Να υπερασπιστεί την ασυμβίβαστη πορεία του Δήμου απέναντι στους εχθρούς των συμφερόντων του.
Η Δημοτική Αρχή δεν ήταν και δεν θα είναι τα ”καλά παιδιά” που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων. Ήμασταν και θα είμαστε απέναντι σε κάθε αντιδραστική πολιτική, σε ΕΕ, σε κυβερνήσεις, σε Περιφερειακές Αρχές, ήμασταν και θα είμαστε σε ”άλλο μήκος κύματος”, στην ”άλλη όχθη”, δεν διστάσαμε να απειθαρχήσουμε εν γνώσει των συνεπειών, όταν μας καλούν να συμβιβαστούμε «ως προς τας υποδείξεις».
Γι’ αυτό και για μια ακόμη φορά θα βρεθούμε την 1η Απρίλη κατηγορούμενοι γιατί φτιάξαμε το Νότιο Πάρκο.
Όπως μέχρι τώρα δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια, έτσι θα συνεχίσουμε.
Ήμασταν και θα είμαστε μπροστά για την δουλειά, για το μεροκάματο, για το σύνολο των αναγκών της πόλης μας, του πατραϊκού λαού.
Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, δύναμή μας ήταν ο πατραϊκός λαός. Σε αυτόν θα στηριχτούμε και τώρα. Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ψηφοδέλτιο μάχης για τις ανάγκες του πατραϊκού λαού.
Ο πατραϊκός λαός, ενωμένος, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, μπορεί να κάνει τη διαφορά, να επανεκλέξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να παραμείνει ο ίδιος αφέντης στην πόλη του, για να είναι μπροστά οι λαϊκές ανάγκες.

Οι υποψήφιοι που σήμερα θα παρουσιάσουμε είναι οι:
Αθανασόπουλος Ανδρέας. Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, μέλος της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.
Αναστασίου Μιχάλης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου Κατερίνα. Διοικητική Υπάλληλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων. Μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Γιαννιτσοπούλου Ιουλία. Τεχνικός διακόσμησης. Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ρίου, Παραλίας, Μεσσάτιδας και Βραχνεΐκων.
Δημογιάννης Γιάννης, Φιλόλογος, μεταπτυχιακός στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.)
Δημοπούλου Αλεξάνδρα. Εργάζεται στο «ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ». Μέλος του τοπικού Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», μέλος του Δ.Σ. της «Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας», μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων “Anonymous for the Voiceless”.
Ζαρνάβαλου Σταυρούλα. Ιδιοκτήτρια ΚΔΑΠ, υπεύθυνη Παιδικού Τμήματος του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων.
Θωμόπουλος Βασίλης. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού του Δήμου Πατρέων.
Καραγκούνης Κώστας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Δήμου Πατρέων.
Κατσακούλης Βαγγέλης, Ιατρός Γαστρεντερολόγος. Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Κεραμιδάς Στάθης. Δημοσιογράφος και άμισθος σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου.
Κορδάς Χρήστος, Πολιτικός Μηχανικός, Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού. Μέλος ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.
Κόρρας Σωτήρης, Ανώτερος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας Ε.Α., Πρώην Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ψαθοπύργου.
Κουρή Ήρα, Φιλόλογος. Διατέλεσε Αντιδήμαρχος Πατρέων. Πρόεδρος του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων.
Κωτσόπουλος Μιχάλης. Πρωταθλητής Ευρώπης Ανδρων Tae Kwon Do το 2000 & Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρων το 2002 στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στην Αμερική. Μέλος της προολυμπιακής ομάδας το 2004. Εργάζεται στην Πυροσβεστική.
Λέκκα Ελένη. Εργαζόμενη στον επισιτισμό. Μέλος του σωματείου Επισιτισμού και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου. Δημοτική Σύμβουλος.
Μαγιάκης Γιώργος, Τελειόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Δάσκαλος στο Χορευτικό του Δήμου Πατρέων. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς.
Μάζης Ανδρέας, Ιατρός Χειρουργός επί 40 χρόνια στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” και για 3 θητείες Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Στερεάς Ελλάδας.
Μελάς Παναγιώτης. Ελεύθερος επαγγελματίας. Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Μέλος ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ.
Μπακόπουλος Μιχάλης. Έχει εργαστεί ως εγκαταστάτης και ως κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου. Πρόεδρος στο Νομαρχιακό σωματείο ατόμων με αναπηρία Νομού Αχαΐας, μέλος Δ.Σ του συλλόγου μεσογειακή αναιμία “Πάτρα ’82”, μέλος της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.Α.Μ.Α), μέλος της περιφερειακής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (Π.Ο.Μ.Α.Μ.Ε.Α), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ).
Μπάρλος Φώτης, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης. Ελεύθερος επαγγελματίας, διευθυντής τοπικής επιχείρησης επίπλων.
Μπάτσικα Αναστασία. Νοσηλεύτρια. Εργάζεται ως σχολική νοσηλεύτρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέλος της ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ.
Παλαρμάς Στέλιος, Εκπαιδευτικός στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Γραμματέας Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας. Μέλος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής.
Παπαγεωργίου Νίκος. Συνταξιούχος ΙΚΑ. Δραστηριοποιείται στο Αντιρατσιστικό Κίνημα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Προσφύγων και Μεταναστών στην Πάτρα.
Παπανικήτας Ανδρέας. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Πρόεδρος Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (Δ.Ε.Υ.Α.Π).
Παρίσης Σωτήρης. Ιδιωτικός υπάλληλος. Οργανωτικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Πελεκούδας Δημήτρης. Συνταξιούχος δημοσίου, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας. Μέλος ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.
Πετρόπουλος Παναγιώτης(Τάκης). Γυμναστής, προπονητής μπάσκετ. Έπαιξε στον Απόλλωνα, την Παναχαϊκή και την ΕΑΠ κι έγινε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες. Από τον Αύγουστο του 2018 είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων
Πλέσσας Διονύσης. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Νομικής Υπηρεσίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Πολιτικής Προστασίας.
Σαμούρη Βίβιαν. Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ». Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος Δημοτικού Ωδείου και Βρεφοκομείου.
Σιέμπος Κώστας. Πιστοποιημένος προπονητής σκακιού από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIDE) και έχει εικοσαετή ενασχόληση με την προπονητική. Είναι υπεύθυνος του σκακιστικού τμήματος της ΕΑΠ.
Σουγλέρης Δημήτρης. Εργοδηγός Μηχανολόγος. Εκπαιδευτής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Προπονητής ποδοσφαίρου UEFA B’.
Σπανός Μανώλης. Έμπορος ενδυμάτων.
Σπαρτινός Δημήτρης. Πανεπιστημιακός, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών.Στάμος Παύλος. Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός. Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Πατρέων.
Συριώτη Φωτεινή. Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), της Α/Βάθμιας Σχολικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων και εκλεγμένο μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) Δήμου Πατρέων. Πρόεδρος στο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Πατρέων.
Συροκώστα Ιουλία. Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διδάκτορας Πανεπιστημίου. Πατρών, Επιμελήτρια Παθολογικής Κλινικης ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ. Πρόεδρος Συλλόγου φίλων Κλινική Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού Δημήτρη και Βέρας Σφήκα ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ,

 

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών – Παράρτημα Αχαΐας
Τουλγαρίδης Θόδωρος. Γιατρός, καρδιολόγος. Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού. Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) – παραρτήματος Πάτρας. Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης εξαρτήσεων «Καλλίπολις», Ν. Αχαΐας.
Χρυσοβιτσάνος Νίκος. Πολιτικός Μηχανικός, Αυτοαπασχολούμενος. Πρόεδρος ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Μέλος της ΤΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ Αχαΐας του ΚΚΕ.”