(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Πάνδημα τα Καλάβρυτα τίμησαν τον Πολιούχο τους Άγιο Αλέξιο

Με τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Οσίου Αλεξίου «του ανθρώπου του θεού» στο κέντρο και την περιφέρεια της πόλης, τα Καλάβρυτα τίμησαν χθες Κυριακή τον προστάτη τους.
Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας όπου με κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε ολονυκτία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου, υπέρτιμος και έξαρχος Παγγαίου, κ. Ιερόθεος, συμπροσευχομένων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού, της μοναστικής κοινότητας και ιερέων της Μητροπόλεως.
Χθες το πρωί έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου από την Ιερά Μονή, στην είσοδο της πόλης, στην πηγή «Καλαβρυτινή». Η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε από τους ιερείς του ναού ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς και φορείς με στρατιωτικές αρχές της πόλης.
Από την πηγή «Καλαβρυτινή» με πομπή συνοδεία φουστανελοφόρων του θεατρικού ομίλου «Πάνος Μίχος», η Αγία Κάρα μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων.
Με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.