Σπυράκη απαντάει σε Τσίπρα: Το 2011 ο Λατούς μιλούσε για κατάρρευση του ευρώ και μινωικό νόμισμα

Στην κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για την…ολιγαρκή αφθονία επανήλθε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Πρωθυπουργός προέτρεψε μέσω twitter, τον κ. Μητσοτάκη να μελετήσει το έργο του γάλλου φιλοσόφου Σερζ Λατούς που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη θεωρία.

Η Μαρία Σπυράκη παρουσίασε βίντεο με συνέντευξη του Σερζ Λατούς σε κανάλι της Κρήτης, το 2011, όπου υποστήριξε πως «οι μέρες του ευρώ είναι μετρημένες και το σύστημα της ευρωζώνης καταδικασμένο να καταρρεύσει τους επόμενους μήνες». Στην ίδια συνέντευξη προέτρεπε την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή και την Κρήτη να γίνει το εργαστήριο της αποανάπτυξης. «Οι κρητικοί πρέπει να υιοθετήσουν την πολιτική τους αυτονομία και θα μπορούσαν να έχουν μινωικό νόμισμα», ήταν τα λόγια του Σερζ Λατούς.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας αφού απέτυχε να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, ανακάλυψε τις θεωρίες περί λιτής αφθονίας, όπου στην πράξη οι πολλοί ζουν μες τη μιζέρια και η πολιτική νομεκλατούρα απολαμβάνει την αφθονία». Όπως είπε το δίλημμα των εκλογών θα είναι αν θέλουμε την Ελλάδα της χαμηλής ανάπτυξης όπου οι πολίτες θα αρκούνται στα λίγα που μοιράζει το κράτος.

Σε ερώτηση για τον πήχη των εκλογών δήλωσε ότι «η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες όποτε και γίνουν οι εθνικές εκλογές. Οι Ελληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποστηρίξουν την πρόταση ΝΔ. Οι μέρες αυτής της κυβέρνησης φτάνουν στο τέλος τους».

Όσον αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Β. Μακεδονία στην οποία θα πλαισιωθεί από επιχειρηματίες η εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας καταβάλλουν ήδη το κόστος της κακής συμφωνίας των Πρεσπών. Το ζήτημα των εμπορικών σημάτων έχει παραπεμφθεί για λύση στα επόμενα τρία χρόνια και οι οινοποιοί βιώνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό παρόλο που ο Μακεδονικός οίνος αποτελεί καταχωρημένο προϊόν γεωγραφικής προέλευσης. Μάλιστα η κα Σπυράκη ανέφερε πως σήμερα η Κίνα απέρριψε αίτημα ελληνικής εταιρείας για χρήση του όρου Μακεδονικός , με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς άδεια της γειτονικής χώρας.

Σε ερώτηση για τα χθεσινά επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, δήλωσε ότι «η τήρηση της νομιμότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και αυτό ισχύει σε όλους τους χώρους. «Η ΝΔ αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται», είπε χαρακτηριστικά

Για το ενδεχόμενο να είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το προνόμιο να το φτιάξει και δεν πρόκειται να μπει σε ονοματολογία για τις οκτώ θέσεις που παραμένουν κενές.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποκάλυψη από το Βήμα της Κυριακής ότι στο βιβλίο επισκεπτών της ΔΕΠΑ ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου είπε ότι «η κυβέρνηση είναι πολλαπλώς έκθετη και η ΝΔ περιμένει από τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό την ερευνά της».