Σε ισχύ ο νόμος Βασιλειάδη για τους συλληφθέντες στα επεισόδια ΠΑΟ-Ολυμπιακός -Τι ισχύει


Ημέρα ντροπής και πάλι για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η Κυριακή, μετά και τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα. Μάλιστα, η ομάδα του Παναθηναϊκού κινδυνεύει με βαριά καμπάνα.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχώρησε σε 8 συλλήψεις και 12 προσαγωγές και πλέον αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο νόμος Βασιλειάδη.

Τι προβλέπει ο νόμος Βασιλειάδη

Σύμφωνα με τον νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, στους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ντέρμπι θα ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και στη συνεχεία ο δικαστής θα αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας.

Μάλιστα, όπως προβλέπεται, αν οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, την πρώτη εξ αυτών κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, ενώ από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες.