ΠΑΤΡΑ: «Πρέπει να στηριχθεί η κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ» – Παρέμβαση της Χριστίνας Αλεξοπούλου

Την κατανόηση και τη συμπαράστασή της στην παναχαϊκή κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα (18/03/2019) ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), με γενικό σύνθημα «κλείνουμε για να μη μας κλείσουν», εκφράζει με σχετική δήλωσή της η Αχαιή Πολιτικός Μηχανικός και Επιχειρηματίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του ΣΚΕΑΝΑ να προχωρήσει, με ευρεία συμμετοχή των μελών του, στη δυναμική ενέργεια του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης για μια ολόκληρη ημέρα, αντανακλά γενικότερα τα προβλήματα του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αχαΐας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Τα ζητήματα που θίγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος – η υψηλή φορολογία, το υψηλό μη μισθολογικό κόστος και η δαιδαλώδης γραφειοκρατία που έχει επιβάλει η ανεύθυνη κυβερνητική πολιτική στην οικονομία – ταλαιπωρούν καθημερινά όχι μόνο εμάς τους επαγγελματίες, αλλά και τους εργαζόμενους και κάθε πολίτη, αφού δεν επιτρέπουν τη βελτίωση των μισθών, των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Υφίσταμαι προσωπικά τα προβλήματα αυτά και στις δικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες, για αυτό φροντίζω να τα αναδεικνύω με κάθε ευκαιρία. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ, όπως και κάθε δίκαιη φωνή διαμαρτυρίας του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να τύχει της ευρύτερης δυνατής συμπαράστασης. Όχι για λόγους εντυπωσιασμού ή αντιπολιτευτικής κριτικής, αλλά για λόγους ουσίας. Για λόγους και ζητήματα που, πλέον, μόνο με πολιτική αλλαγή μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Σύντομα, μια άλλη, πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επαναφέρει τη λογική στην εθνική οικονομία, μειώνοντας δραστικά τους φόρους, απλοποιώντας τις διαδικασίες και διευκολύνοντας την επιχειρηματικότητα, υπέρ των επαγγελματιών, των εργαζομένων και του απλού πολίτη», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.