ΠΑΤΡΑ: Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” θα είναι ο Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών Γιώργος Αποστολόπουλος.
«Δεν ξέρω αν είμαι σημαντικός, δεν ξέρω αν είμαι καν καλός. Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Η απόφαση ήταν μονόδρομος. Όταν ένας πολύ δικός σου άνθρωπος, ένας άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκες, διασκέδασες, ένιωσες κοινές αγωνίες και συγκινήσεις, ένας ικανός νέος άνθρωπος με όραμα, με όνειρα, αισιοδοξία και ελπίδα για το καλύτερο, αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να χαράξει τη δική του πορεία μέσα από τα δικά του μάτια και σου ζητά να είσαι συνοδοιπόρος σε αυτόν τον δρόμο, πρέπει να πάρεις μια απόφαση, όχι εύκολη, με ρίσκο, από κάθε άποψη. Ο Πέτρος Ψωμάς είναι ο λόγος που αποφάσισα να συμμετάσχω στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το “σπιράλ”, με περισσή ταπεινότητα και βασιζόμενος στην αγάπη μου για προσφορά στην πόλη της Πάτρας στην οποία ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά» δηλώνει με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, και συμπληρώνει:
«Στόχος μου, όσο και της ομάδας που συντάσσομαι, είναι να προχωρήσουμε μπροστά μαζί, διεκδικώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις και λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας. Η Πάτρα μας χρειάζεται όλους. Και μας χρειάζεται ενωμένους. Προσωπικές κόντρες, προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί δεν έχουν θέση. Το να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν Δήμο αναγεννημένο και αγνώριστο, δεν είναι μόνον υπόθεση του Πέτρου Ψωμά αλλά και δική μας. Συμμετέχω λοιπόν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί θέλω να αλλάξει η πόλη μου, γιατί θέλω την πρόοδο, γιατί πιστεύω στις ανθρώπινες αξίες, γιατί ελπίζω ακόμα σε μια καλύτερη ζωή, γιατί έστω, θέλω να ξέρω ότι τουλάχιστον αγωνίστηκα για το καλύτερο κι ας αποτύχω. Εγώ πάντως έδωσα τη μάχη!».
Ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Το 1995 αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Πατρών και εισήχθη το 1997 με εισαγωγικές εξετάσεις στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, από το οποίο αποφοίτησε το 2004 ως Διπλωματούχος Μηχανικός με βαθμό Λίαν Καλώς. Το 2010 ολοκλήρωσε την Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο «Μέτρηση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και αναλογίας ερυθρών αιμοσφαιρίων με ψηφιακή επεξεργασία της σκεδαζόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας». Συνεργάζεται ως ερευνητής με το Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών έως σήμερα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν, την εφαρμογή μεθόδων επεξεργασίας και αναγνώρισης προτύπων σε ιατρική εικόνα. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και είναι κριτής άρθρων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής του περιοχής και μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων. Την περίοδο 2010 – 2016 εργάστηκε στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ως Εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ. Από το Σεπτέμβριο του 2016 εργάζεται στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε). Είναι μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ) και του Πανελληνίου Συλλόγου διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ).