Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, όπως έκανε και στο παρελθόν

Το σύνθημα με το οποίο ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας συνοδεύει την παναχαϊκή κινητοποίηση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εξοντωτικό φορολογικό περιβάλλον που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στο οποίο τα μέλη του αγωνίζονται να επιβιώσουν, τα λέει όλα: «Κλείνουμε για να μην κλείσουμε».

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις εστίασης καλούνται (τρόπος του λέγειν) να τετραγωνίσουν τον κύκλο, καθώς στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να επιζήσουν είναι αντιμέτωπες με μια ασταμάτητη φορολογική επιδρομή, στην οποία αιχμή του δόρατος και σημείο αναφοράς είναι ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα έτοιμα γεύματα και τα λοιπά είδη που σερβίρουν, ο οποίος με απόφαση της «φιλολαϊκής» κυβέρνησης του κ. Τσίπρα ανήλθε στο 23%.

Υπενθυμίζω ότι ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία είχα την τιμή να στηρίζω ως ο μοναδικός βουλευτής της τότε στην Αχαϊα, που έριξε τον ΦΠΑ στην εστίαση στον 13%, δίνοντας έτσι μεγάλη «ανάσα» σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σ’ αυτές.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ως επί το πλείστον μιλάμε μεταξύ άλλων για καφέ, εστιατόρια, ψησταριές, ταβέρνες και φαστ – φουντ, που συνιστούν τον ορισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, για την οποία συνηθίζουμε να λέμε ότι (πρέπει να) είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και μετά από δύο χρόνια η περαιτέρω μείωση του στο 11%.

Όπως το κάναμε στο παρελθόν θα το κάνουμε και τώρα, με τη στήριξη φυσικά του ελληνικού λαού που θα μάς δώσει σύντομα την εντολή να βγάλουμε τον τόπο από το τέλμα της συριζαϊκής λαίλαπας.

Του Θανάση Νταβλούρου